Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Χαμηλά ο πήχης για την Comer και MIG, πιθανή η πώληση της Singular Logics… πάγωσε το ενδιαφέρον για Attica Group λόγω κορωνοιού

Χαμηλά ο πήχης για την Comer και MIG, πιθανή η πώληση της Singular Logics… πάγωσε το ενδιαφέρον για Attica Group λόγω κορωνοιού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χαμηλά ο πήχης για την Comer και MIG, πιθανή η πώληση της Singular Logics… πάγωσε το ενδιαφέρον για Attica Group λόγω κορωνοιού

Θα αποσαφηνιστεί εάν η MIG θα πουλήσει την Singular Logics, το deal αυτό θα μπορούσε να προχωρήσει

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις αναμένονται προσεχώς στο μέτωπο της Marfin Investment Group.

Από την μια η MIG, η Marfin investment Group όπου το Ιρλανδικό fund Comer θα γνωστοποιήσει τις προθέσεις του εάν δηλαδή θα καταβάλλει τα 400 εκατ.

Βασικό σενάριο πάντως είναι να μην γίνει κάτι την τρέχουσα συγκυρία.

Ταυτόχρονα προσεχώς θα αποσαφηνιστεί εάν η MIG θα πουλήσει την Singular Logics, το deal αυτό θα μπορούσε να προχωρήσει.

Από την άλλη πλευρά ενώ είχε υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για την Blue Star λόγω του κορωνοιού πάγωσε

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η UBS που διερευνούσε για την Attica Group που διαχειρίζεται τα πλοία Blue star κ.α. δεν είχε προκύψει ενδιαφέρον.

Ωστόσο είχε βρεθεί πριν τον κορωνοιό, μεικτό σχήμα που αποτελείται από ισχυρούς έλληνες εφοπλιστές αλλά και το Fortress που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την Attica group με προσφορά κοντά στα 365 εκατ ευρώ.

Αυτό το deal έχει παγώσει.

Ως προς το σκέλος της MIG η Πειραιώς ως βασικός δανειστής και ως μέτοχος με ποσοστό 31,4% έχει θέσει συγκεκριμένο πλαίσιο.

Η Πειραιώς ζητάει 460 εκατ προσφορά για τα 530 εκατ δάνεια δηλαδή ένα πολύ μικρό haircut μόλις 14%.

Με προαπαιτούμενο 460 εκατ σημαίνει ότι ο επενδυτής η Ιρλανδική Comer που δραστηριοποιείται στο real estate είτε ότι θα καταβάλλει 300 εκατ και παίρνει δάνειο 160 εκατ από την Πειραιώς είτε καταβάλλει 460 εκατ και αγοράζει τα δάνεια της MIG σε επίπεδο μητρικής.

Να σημειωθεί πάντως ότι η Ιρλανδική Comer που δραστηριοποιείται στα ακίνητα δεν φαίνεται να έχει εξειδίκευση στις εταιρίες συμμετοχών με αντικείμενο εκτός real estate.


Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text