Αρχική | Προηγ. Τεύχη | Χ&Α - 216 | AxiaNumbers Απρίλιος 2020

AxiaNumbers Απρίλιος 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μικρή υποχώρηση στις συμμετοχή των ξένων επενδυτών

Σύμφωνα με το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Axia Numbers που δημοσιεύει το Χρηματιστήριο Αθηνών, για τον μήνα Απρίλιο 2020, ο αριθμός των ενεργών μερίδων μειώθηκε στις 22.638, από 30.682 τον προηγούμενο μήνα, εκ των οποίων οι 21.819 αφορούν σε ημεδαπούς και οι 819 σε αλλοδαπούς επενδυτές.Τον Απρίλιο 2020, δημιουργήθηκαν 827 νέες μερίδες επενδυτών έναντι 1.249 νέων μερίδων που δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο.

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 67,4% έναντι 68,2% τον μήνα Μάρτιο. Ωστόσο, συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται σε 66,05% παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 0,65% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, για πέμπτο μήνα αυξήθηκε η συμμετοχή των ελλήνων επενδυτών στην συνολική αξία συναλλαγών, με την συμμετοχή τους να ανέρχεται στο 29,5%, έναντι 24,8% τον προηγούμενο μήνα. Οι αλλοδαποί επενδυτές συμμετείχαν με ποσοστό 46,6%, έναντι 52,5% τον Μάρτιο.

Δείτε το δελτίο AxiaNumbers του Απριλίου 2020 (εδώ) και το διάγραμμα σύγκρισης του Γενικού Δείκτη με τον αριθμό των ενεργών και νέων μερίδων από το 2003 μέχρι σήμερα (εδώ). Από το διάγραμμα αυτό, αντιλαμβανόμαστε ότι, υπάρχει μία σταθερή αλληλεπίδραση μεταξύ της πορείας του Γενικού Δείκτη και του αριθμού των ενεργών επενδυτών, προς την ίδια κατεύθυνση.

Δείτε σε διάγραμμα την εξέλιξη συμμετοχής των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text