Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Titan: Αναμονή για την απόφαση του MSCI και η «κίνηση ΜΑΤ» της διοίκησης με την επιστροφή κεφαλαίου

Titan: Αναμονή για την απόφαση του MSCI και η «κίνηση ΜΑΤ» της διοίκησης με την επιστροφή κεφαλαίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Titan: Αναμονή για την απόφαση του MSCI και η «κίνηση ΜΑΤ» της διοίκησης με την επιστροφή κεφαλαίου

Η μετοχή κατέγραψε την εβδομάδα που πέρασε απώλειες σχεδόν 8% ενώ την Παρασκευή υποχώρησε 4,28% με υψηλό όγκο συναλλαγών

Με τη μετοχή να έχει υποχωρήσει σχεδόν 8% την εβδομάδα που πέρασε λόγω των σεναρίων εξόδου της μετοχής από το δείκτη MSCI Greece Standard, η διοίκηση της εισηγμένης φαίνεται να απαντάει με υλοποίηση του σχεδιασμού για επιστροφή στους μετόχους ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί στη γενική συνέλευση της 13ης Μαΐου 2019 και την περασμένη Παρασκευή η εταιρεία ανακοίνωσε πως προχωράει σε επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ ανά μετοχή στις 13 Μαΐου.

Με άλλα λόγια την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου.

Η επιστροφή αντιστοιχεί σε 16,5 εκατ. ευρώ ενώ το σύνολο των 150 εκατ. ευρώ μπορεί να διανεμηθεί σε βάθος 3-5 ετών και αντιστοιχεί συνολικά σε 1,82 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τη Beta ΑΧΕΠΕΥ, η εταιρεία είχε καθαρό δανεισμό 850 εκατ. ευρώ και το ευρωομόλογο των 250 εκατ. ευρώ λήγει τον επόμενο χρόνο.

Σημειώνεται πως και στο παρελθόν είχαν ακουστεί σενάρια για διαγραφή της μετοχής από τον εν λόγω δείκτη.

Στελέχη της αγοράς σημείωναν τότε πως ίσως να είναι μία αναμενόμενη κίνηση καθώς πλέον η εταιρεία έχει μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό και δεν έχει λόγο να είναι στον ελληνικό δείκτη.

Η αναδιάρθρωση των δεικτών θα γίνει αύριο με την ανακοίνωση να δημοσιεύεται αργά το βράδυ.

Η μετοχή έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 8/5 στα 11,62 ευρώ με απώλειες 4,28% και όγκο 106 χιλ. τεμάχια.

Από την αρχή του έτους υποχωρεί κατά 38,71% με το γενικό δείκτη να χάνει στο ίδιο διάστημα 34,1% και τον FTSE 25 36,76%.


Πηγή: bankingnews.gr


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text