Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 216 | Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών

Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καθώς, κατά το μήνα Απρίλιο, ο Γενικός Δείκτης προσπαθούσε να βρει νέα επίπεδα ισορροπίας, η καμπύλη του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών, συνέχιζε την πτωτική της πορεία, η οποία είναι πιθανό να τον οδηγήσει ακόμη και κάτω από τις 700 μονάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Με βάση το κλείσιμο της 8/5/2020, ο ΚΜΟ-200 βρίσκεται στις 816,57 μονάδες, δηλαδή μόλις αυτές τις μέρες βρέθηκε κάτω από το επίπεδο που, στις 24/2/2020, δόθηκε σήμα εξόδου! Ο ρυθμός πτώσης της καμπύλης κυμαίνεται μεταξύ των 1,20 έως 1,40 μονάδες της ημέρας, ρυθμός που αναμένεται να διατηρηθεί, λόγω της μεγάλης απόστασής του από τον Γενικό Δείκτη (περίπου 35%, με βάση τις τιμές του ΓΔ).
Τί μπορούμε να καταλάβουμε από τα παραπάνω; Κατ’ αρχάς, όντας βέβαιοι ότι η πιθανότητα ξαφνικής ανόδου του Γενικού Δείκτη, είναι εξαιρετικά περιορισμένη, ο ΚΜΟ-200 θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Σε περίπου 100 συνεδριάσεις (αυτό είναι κάτι κάτι παραπάνω από 4,5 μήνες -δηλαδή γύρω στις αρχές Οκτωβρίου), ο ΚΜΟ-200 θα πλησιάζει τις 700 μονάδες. Δε γνωρίζουμε πού θα μπορεί να βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης στην περίοδο εκείνη -θα εξαρτηθεί από τις υγειονομικές και τις οικονομικές εξελίξεις. Όμως, κάπου γύρω από εκείνο το χρονικό σημείο, θα μπορούσαν να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός “σήματος εισόδου” στην αγορά. 

Βεβαίως, σήμερα, αυτά είναι απλές υποθέσεις και προσπάθειες πρόβλεψης της πορείας των καμπυλών. Μπορεί να μην αποδειχθούν έγκυρες, όμως δείχνουν ότι, μέσα από τον ΚΜΟ-200 (το βασικό εργαλείο του “απόλυτου συστήματος”) και την τακτική μελέτη του “πίνακα σημάτων” του (δείτε εδώ), μπορούμε -ανά πάσα στιγμή- να έχουμε μία σημαντική και, κυρίως, έγκυρη αντίληψη για την κατεύθυνση προς την οποία βαδίζουν τα πράγματα. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν το είχαμε κατανοήσει -αλλά ούτε και τη σημασία του- κατά την δημιουργία του συστήματος. Όμως, αντιληφθήκαμε τη σημασία του τώρα, με την καθημερινή μας ενασχόληση και την ανάγκη να αντιληφθούμε και να προβλέψουμε την κίνησή του -κάτι που έχουμε κάνει με επιτυχία. Παράλληλα όμως, η αντίληψη της πορείας των καμπυλών, μας δημιουργεί το αίσθημα ότι, και το επόμενο “σήμα εισόδου” του συστήματος θα είναι έγκυρο και θα οδηγήσει σε κέρδη. Βεβαίως, με μεγαλύτερη βεβαιότητα θα μπορούμε να εκφραστούμε όταν πλησιάζει η στιγμή ενός τέτοιου σήματος.

Δείτε το διάγραμμα σε καθημερινή ενημέρωση εδώ

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text