Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 216 | Χαρτοφυλάκιο σταθερών μηνιαίων καταβολών: 17η κατάθεση.

Χαρτοφυλάκιο σταθερών μηνιαίων καταβολών: 17η κατάθεση.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την 4/5/2020, πραγματοποιήθηκε η 17η μηνιαία κατάθεση ποσού € 200, στο χαρτοφυλάκιο σταθερών μηνιαίων καταβολών (οι καταθέσεις ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2019) και το συνολικό ποσό που έχει κατατεθεί φτάνει πλέον στα 3.400 ευρώ.

Όπως έγινε και με το χαρτοφυλάκιο της “εφάπαξ καταβολής”, στις 8/4/2020, το χαρτοφυλάκιο εισήλθε στην αγορά με το 50% των (τότε) μετρητών του. Η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου στις 7/5/2020 φτάνει στα 3.363 ευρώ, δηλαδή, καταγράφει απώλειες 37 ευρώ, οι οποίες, συγκριτικά με τις απώλειες που έχουν υπάρξει για το Γενικό Δείκτη και τη συνολική αγορά, είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Το χαρτοφυλάκιο αυτό, σταδιακά αποκτά ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα -και σ’ αυτό στηρίζεται και η λογική της δημιουργίας και της λειτουργίας του: Στην αρχική φάση της ζωής του, ένα τέτοιο χαρτοφυλάκιο έχει πολύ μικρή κεφαλαιακή βάση και έτσι, στο σημείο εκείνο, δε μπορεί να πετύχει υψηλά κέρδη. Αυτό συνέβη πέρυσι, όταν το χαρτοφυλάκιο ξεκίνησε τις αγορές του σε χαμηλά επίπεδο τιμών (650 έως 750 μονάδες), όμως τα κεφάλαιά του ήταν χαμηλά (400 έως 600 ευρώ). Έτσι δε μπόρεσε να πετύχει μία αξιόλογη απόδοση. Όμως, το ότι λειτουργεί έτσι ήταν γνωστό και το είχαμε εξηγήσει.

Στην παρούσα φάση, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το κεφάλαιο που έχει σχηματιστεί είναι σημαντικά μεγαλύτερο (φτάνει πλέον στις 3.400 ευρώ) και θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι να υπάρξει το σήμα της πλήρους τοποθέτησής του στην αγορά, όταν θα διασπαστεί ανοδικά η καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών. Σε αντίθεση απ’ ότι είχε συμβεί πέρυσι -στην αρχική του φάση- τα νέα κεφάλαια που κάθε μήνα θα προστίθενται, θα αποτελούν μικρό τμήμα του ήδη υπάρχοντος κεφαλαίου.

Μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι, καθώς αυτή η διαδικασία (αγορές στις ανοδικές διασπάσεις του ΚΜΟ-200 και πωλήσεις στις πτωτικές)  θα επαναλαμβάνεται επί σειρά ετών και επί πολλών διαδοχικών ανόδων και πτώσεων της αγοράς, το σχηματιζόμενο χαρτοφυλάκιο καταλήγει να αποκτά ένα πολύ μεγάλο μέγεθος. Το ζητούμενο για να επιτευχθεί αυτό είναι μεγάλες διακυμάνσεις της αγοράς -κάτι που το ελληνικό Χρηματιστήριο προσφέρει- και δυνατότητα εκμετάλλευσης των διακυμάνσεων αυτών -κάτι που διασφαλίζεται από το μηχανισμό του “απόλυτου συστήματος.

Δείτε την εξέλιξη του “χαρτοφυλακίου σταθερών μηνιαίων καταβολών” (εδώ)

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text