Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζονται και σήμερα (Δευτ, 11.5.20) οι προσπάθειες του ΓΔ να κρατήσει τις 600 μονάδες

Συνεχίζονται και σήμερα (Δευτ, 11.5.20) οι προσπάθειες του ΓΔ να κρατήσει τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αρκετό ενδιαφέρον έχει η σημερινή συνεδρίαση από την άποψη ότι ο ΓΔ (-0,30%, στις 602 μονάδες, στις 4.00 μμ) παλινδρομεί λίγο πάνω από το επικίνδυνο για καθοδική διάσπαση ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων. Η συνεδρίαση άνοιξε το πρωί με χάσμα στις 10.35 στις 610 μονάδες (+1%)  αλλά δεν άργησε ο ΓΔ να γεμίσει το χάσμα διαγράφοντας σε candlechart κάτι σαν πωλητική αντεπίθεση ή μαύρο «τασούκι». Ο προβλεπόμενος τζίρος είναι πολύ χαμηλός, γύρω στα 30 εκατ, δείχνοντας την αποχή των μεγάλων παικτών από τις μάχες των 600 μονάδων. Στην Ευρώπη η ημερήσια πτώση είναι μεγαλύτερη (DAX -1,40%) αλλά μικροτέρας σημασίας αφού σημειώνεται σε μεσοπρόθεσμη κορυφή και όχι σε στήριξη. Αντίθετα, ο ΓΔ βρίσκεται σε πιο επικίνδυνη περιοχή, λίγο πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων και από την στήριξη – χαμηλό 20 ημερών των 590 μονάδων, οι οποίες αν διασπασθούν καθοδικά, ενδέχεται στην συνέχεια να πάμε για δεύτερο πόδι της «κορονοϋφεσης».

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις καθώς είναι δύσκολο για τον ΓΔ να διασπάσει καθοδικά την στήριξη των 590 μονάδων.

Μετοχές

Ισαριθμούν αυτή τη στιγμή οι ανοδικές με τις καθοδικές μετοχές ενώ 3, οι ΑΡΑΙΓ, ΙΝΛΟΤ και ΤΙΤΚ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6,50% σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις ΓΕΚΤ, ΑΒΑΞ, ΙΝΚΑΤ, ΠΛΑΘ και ΜΛΣ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -9,50% (η ΜΛΣ).

Περισσότερο μας εντυπωσιάζουν σήμερα οι 4 ανθεκτικές στην ύφεση μετοχές, οι ΚΡΙ, ΚΟΥΕΣ, ΣΑΡ και ΤΕΝΕΡΓ, που χάνουν λιγότερο του -10% από την κορυφή του Γενάρη 2020 και ταυτόχρονα σήμερα κινούνται ελαφρά θετικά σε νέο υψηλό διμήνου.

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ σέρνεται στα χαμηλά 40 ημερών των περίπου 300 μονάδων που βρίσκονται μια ανάσα πάνω από το χαμηλό των 270 μονάδων του Μάρτη και παρασάγγες μακριά από το υψηλό των 900 μονάδων του Γενάρη, δείχνοντας τον προβληματισμό των επενδυτών για την μετά την λήξη της πανδημίας πορεία των ελληνικών τραπεζών.

Γενικά, εμείς αποφεύγουμε επί του παρόντος αγοραπωλησίες μετοχών αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση δηλαδή, αν δεν δούμε τον ΓΔ να εξέρχεται ανοδικά του καναλιού των 590 – 640 μονάδων (οπότε αγοράζουμε) ή καθοδικά (οπότε πουλάμε).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text