Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ην. Βασίλειο: Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 2% το α΄ τρίμηνο λόγω κορονοϊού

Ην. Βασίλειο: Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 2% το α΄ τρίμηνο λόγω κορονοϊού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε κατά 2% το α' τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με  στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, καθώς τα μέτρα lockdown έπληξαν τη βρετανική οικονομία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, τα στοιχεία είναι καλύτερα από τις εκτιμήσεις για συρρίκνωση κατά 2,5%.

Τον Μάρτιο, από μήνα σε μήνα, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,8%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 1997, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσίας της χώρας. Οι εκτιμήσεις σημειώνεται έκαναν λόγο για συρρίκνωση κατά 7,2%.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μέτρα lockdown σε εθνικό επίπεδο από τις 23 Μαρτίου στα πλαίσια προσπαθειών για περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, από τον οποίο έχουν μολυνθεί περισσότερα από 227.000 άτομα στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόνσον νωρίτερα αυτή την εβδομάδα παρουσίασε ένα σχέδιο για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων τους επόμενους μήνες.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 14% το 2020 και κατά 25% το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό θα σήμαινε τη μεγαλύτερη ετήσια συρρίκνωση από το 1706, σύμφωνα με τα στοιχεία της BOE.

Δεδομένης της υποτιθέμενης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, η BOE αναμένει ότι η πτώση του ΑΕΠ θα είναι προσωρινή και θα ακολουθήσει ταχεία ανάκαμψη.


Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text