Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Space Hellas: Το δημόσιο μας εξέπληξε θετικά

Space Hellas: Το δημόσιο μας εξέπληξε θετικά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Space Hellas: Το δημόσιο μας εξέπληξε θετικά

Του Στέφανου Kοτζαμάνη

«Το ελληνικό δημόσιο μας εξέπληξε θετικά. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και εν μέσω πανδημίας άλλαξαν νοοτροπίες και μπήκαν σε εφαρμογή συστήματα πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Αυτό είναι πολύ θετικό και μας γεμίζει με αισιοδοξία», δήλωσε η διοίκηση της Space Hellas στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας ενημέρωσης των αναλυτών, προσθέτοντας ότι η εταιρεία συνέβαλε προς αυτή την κατεύθυνση (βλέπε π.χ. διαδικτυακή διδασκαλία του Υπουργείου Παιδείας).

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, η εκδήλωση της πανδημίας άλλαξε νοοτροπίες και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη μελλοντική ζήτηση τόσο από το δημόσιο, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, σε τομείς στους οποίους η Space Ηellas δραστηριοποιείται-υποστηρίζει (τηλεεργασία, απομακρυσμένη πρόσβαση, υπηρεσίες cloud, κυβερνοασφάλεια, Internet of Things) και στους οποίους θα δώσει φέτος μεγαλύτερη έμφαση προκειμένου να διευρύνει-ενισχύσει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο.

Σε ότι αφορά τη φετινή της πορεία, η Space Hellas ξεκίνησε το 2020 με… φόρα, καθώς διέθετε υψηλότερο υπόλοιπο ανεκτέλεστων εργασιών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε σύγκριση με την αρχή του 2019. Στη συνέχεια όμως -λόγω της πανδημίας- παρατηρήθηκαν κάποια ζητήματα αναβολών στην εξέλιξη ορισμένων εργασιών, κυρίως σε τμήμα του ιδιωτικού πελατολογίου, χωρίς μέχρι σήμερα να είναι βέβαιο το πότε ακριβώς οι εργασίες αυτές θα επανεκκινήσουν.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο, το δημόσιο έχει δείξει σημάδια επιτάχυνσης στη δρομολόγηση πολύ σημαντικών νέων έργων μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το Σύζευξις, οι ταυτότητες, κ.ά.

«Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τη γνωστή στρατηγική μας για ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των δραστηριοτήτων μας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με προσεκτική επέκταση στο εξωτερικό και όλα αυτά μέσα από τη διατήρηση ισχυρής κεφαλαιακής διάρθρωσης», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μεταξύ των άλλων ζητημάτων που παρουσιάστηκαν και ετέθησαν συγκαταλέγονται:

• Η έντονα ανοδική πορεία των οικονομικών επιδόσεων της Space Ηellas κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ο κύκλος εργασιών από τα 50 εκατ. του 2010 σημείωσε πέρυσι ιστορικό υψηλό φτάνοντας στα 72,2 εκατ. ευρώ. Ανάλογα θετικές ήταν οι εξελίξεις σε ότι αφορά το EBITDA (από 2,3 σε πάνω από 6 εκατ. ευρώ) και τα προ φόρων κέρδη (από περίπου 0,25 εκατ. σε 2,15 εκατ. ευρώ). Παράλληλα, αν και οι αθροιστικές επενδύσεις της περιόδου 2009-2019 κυμάνθηκαν στα 25 εκατ. ευρώ, η εταιρεία δημιούργησε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές με αποτέλεσμα ο δείκτης «καθαρού χρέους προς EBITDA» να κατρακυλήσει από το 8,3 του 2009 μόλις λίγο πάνω από τη μονάδα πέρυσι.

• Στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου, η διοίκηση της Space HellasΣΠΕΙΣ 0,00% θα προτείνει τη διανομή μερίσματος ίσο με το 35% των καθαρών κερδών (ποσό που δεν απέχει πολύ από το αντίστοιχο περυσινό, το οποίο είχε διαμορφωθεί στο 0,06 ευρώ ανά μετοχή).

• Η εταιρεία Web IQ (η Space Ηellas αύξησε πέρυσι το ποσοστό συμμετοχής της) η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των big data analytics, έχει επεκτείνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και προς τον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα στην αντιμετώπιση απατών στους τομείς των τραπεζικών και των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων.


Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text