Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Συστάσεις αγοράς και αύξηση τιμής στόχου από Axia και Eurobank

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Συστάσεις αγοράς και αύξηση τιμής στόχου από Axia και Eurobank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Συστάσεις αγοράς και αύξηση τιμής στόχου από Axia και Eurobank

Σε συστάσεις αγοράς και αύξηση της τιμής στόχου, προχώρησαν για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Axia Research και Eurobank Equities. Συγκεκριμένα η Axia σε report της με ημερομηνία 6 Μαΐου προχώρησε σε αύξηση της τιμής στόχου από τα 8,7 στα 12,1 ευρώ (αύξηση 45%) επισημαίνοντας ότι το επενδυτικό πλάνο των 800 εκατ. ευρώ είναι πλήρως εξασφαλισμένο χρηματοδοτικά. Η έκθεση σημειώνει ότι ισχύς 550MW έργων θα ανεβάσει τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της εταιρείας σε 1,9 GW έως το τέλος του 2021.

Η νέα ισχύς εκτιμά η AXIA θα οδηγήσει τη λειτουργική κερδοφορία EBITDA της εταιρείας από τα 182 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019 στα 348 εκατ. ευρώ το 2022 (28% αύξηση) και τα καθαρά κέρδη από τα 51,5 εκατ. ευρώ στα 133,5 εκατ. ευρώ το 2022.

Η εταιρεία σύμφωνα με την AXIA προσεγγίζει πολύ ταχύτερα από το 2025 τον στόχο των 2GW από ΑΠΕ, ενώ παράλληλα προωθεί την κατασκευή δύο μεγάλων έργων αποθήκευσης ενέργειας στο Αμάρι και την Αμφιλοχία, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ. Η έκθεση επισημαίνει ότι οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του επενδυτικού πλάνου λόγω της πανδημίας COVID 19 είναι ασήμαντες και υπογραμμίζει ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή διατηρεί την ηγετική θέση της στον κλάδο καθώς η βασική της στρατηγική παραμένει η ανάπτυξη στην Ελληνική αγορά.

Η Eurobank Equities σε έκθεσή της με ημερομηνία 12 Μαΐου προχωρά σε αύξηση της τιμής στόχου στα 10,5 ευρώ από 8,4 ευρώ προηγουμένως (αύξηση 25%), συγκαταλέγοντας τη μετοχή στις top επιλογές. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας, εκτιμά το report, θα ξεπερνά το 1,9 GW στο τέλος του 2021 και επισημαίνει ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει 550MW υπό κατασκευή και διαθέτει άδειες παραγωγής για ακόμη 2,4 GW. Και η Eurobank Equities επισημαίνει ότι η εταιρεία θα πετύχει τους στόχους της για εγκατάσταση 2GW  έργων σε λειτουργία γρηγορότερα σε σχέση με το business plan, δηλαδή εντός του 2021 και όχι εντός του 2025 όπως έχει σχεδιαστεί αρχικά.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text