Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αδύναμος σήμερα (Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020) ο ΓΔ τείνει να επιβεβαιώσει την καθοδική διάσπαση της στήριξης – χαμηλού 20 ημερών των 590 μονάδων

Αδύναμος σήμερα (Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020) ο ΓΔ τείνει να επιβεβαιώσει την καθοδική διάσπαση της στήριξης – χαμηλού 20 ημερών των 590 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Επικίνδυνη θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση με την έννοια ότι ο ΓΔ (-0,36%) στις 588 μονάδες διασπά οριακά καθοδικά τις 590 μονάδες αλλά προς το παρόν με άσπρο ημερήσιο καντήλι αφού το άνοιγμα έγινε με καθοδικό χάσμα στις 586 μονάδες (-0,90%) το οποίο στη συνέχεια υπεργέμισε μέχρι τις 592,50 αλλά τώρα και πάλι πιέζεται στις 588 μονάδες.

Η μεσοπρόθεσμη εικόνα ου ΓΔ όπως βλέπουμε στο γράφημα δεν είναι και η καλύτερη γιατί υπάρχει κίνδυνος καθοδικής διάσπασης των 586-590 μονάδων με πιθανό επακόλουθο καθοδική τάση προς τις 500 μονάδες. Όμως, η επαπειλούμενη καθοδική διάσπαση των 590 μονάδων μπορεί να αποδειχθεί fake, και γι αυτό εμείς θα κάνουμε σταδιακά τις πράξεις μας.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το σημερινό άνοιγμα των 586 ώστε να μην εμφανισθεί άσπρο καντήλι, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από  70% σε 65% πουλώντας από όλες σχεδόν τις μετοχές του.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 8 μετοχές, οι ΣΑΡ, ΙΑΤΡ, ΕΕΕ, ΟΤΟΕ, ΕΧΑΕ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ και ΚΟΥΕΣ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΛΑΜΔΑ, ΑΒΑΞ και ΑΔΜΗΕ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +4% έως +5%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοια διάκριση.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι και πάλι οι πιέσεις προς τις τράπεζες με τον ΔΤΡ (-2,70%) να πλησιάζει παρά 2 μονάδες το χαμηλό Μαρτίου των 270 μονάδων (από 900 των αρχών του έτους).  Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με τα επαπειλούμενα νέα κόκκινα δάνεια λόγω ύφεσης που προκάλεσε και θα προκαλέσει η πανδημία, έχει πρόβλημα. Ήδη, οι τραπεζικές μετοχές  βγήκαν προχθές από τον δείκτη ΜSCI.

Άσχημα πάνε σήμερα και οι ΜΥΤΙΛ και ΟΤΟΕΛ που πλησιάζουν στηρίξεις, η πρώτη το Χαμηλό μηνός και η δεύτερη το πιο σημαντικό χαμηλό Μαρτίου. Τελικά ο ΜΥΤΙΛ ίσως να μην μπεί στον δείκτη MSCI.

Επίσης, γύρισαν άσχημα καθοδικά οι νικήτριες του bear rally ΣΑΡ και ΚΟΥΕΣ ύστερα από το φιάσκο της ΜΛΣ (αναστολή από προχθές της διαπραγμάτευσης λόγω fake λογιστικών μεγεθών της εισηγμένης).

Αντίθετα, η νικήτρια ΤΕΝΕΡΓ σημειώνει σήμερα νέο υψηλό διμήνου και το ίδιο τείνουν να κάνουν οι, ΑΔΜΗΕ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ και ΠΛΑΘ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text