Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τα σχέδια του ΟΤΕ για την μετά-lockdown εποχή

Τα σχέδια του ΟΤΕ για την μετά-lockdown εποχή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Του Κώστα Κετσιετζή

Σταθεροί παραμένουν οι στόχοι κερδοφορίας αλλά και οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις του ΟΤΕ για το 2020 παρά την επιδημία του κορονοϊού, τόνισε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Μιλώντας για το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα ήταν η προστασία της υγείας των υπαλλήλων, πελατών και συνεργατών του ομίλου ΟΤΕ. "Θεωρούμε ευθύνη μας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας διασφαλίζοντας ότι οι τηλεπικοινωνίες παραμένουν ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχεία για όλους. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα επανέλθει το συντομότερο δυνατόν", σημείωσε.

Ο επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ πρόσθεσε ότι το δίκτυο όχι μόνο άντεξε αλλά κατάφερε να ανταπεξέλθει στο μέγιστο βαθμό στην μεγάλη και απότομη αύξηση που καταγράφθηκε κατά το lockdown. "H ποιότητα και η ταχύτητα των παρεχόμενων υπηρεσιών δεν επηρεάστηκε”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

O κ. Τσαμάζ δήλωσε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα αρχίσουν να εμφανίζονται το επόμενο διάστημα. "Ακόμη δεν γνωρίζουμε το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός φέτος. Για εμάς αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαστούν τα έσοδα του roaming αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μπαίνουν σε δυσκολίες πολλοί πελάτες μας στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο”.

Eκτίμησε πως η πανδημία θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, και για αυτό το λόγο εξετάζονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να επιτευχθούν οι στόχοι του έτους. Παράλληλα σημείωσε ότι θα προχωρήσουν τα σχεδιαζόμενα έργα και επενδύσεις για τη χρονιά.

"Σίγουρα θα μετατεθούν κάποιες ημερομηνίες αλλά οι στόχοι μας παραμένουν αναλλοίωτοι", δήλωσε ο κ. Τσαμάζ κάνοντας ειδική αναφορά στο 5G, τις οπτικές ίνες προς το σπίτι (FiberToTheHome-FTTH) και τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Επεσήμανε επίσης και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου ΟΤΕ, ο οποίος λόγω της πανδημίας επιταχύνθηκε.

Σταδιακή επαναφορά

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα τριμήνου ο επικεφαλής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του Ομίλου ΟΤΕ, Μπάμπης Μαζαράκης σημείωσε πως η πανδημία δεν επηρέασε σημαντικά τα μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο. "Οι πρώτες επιπτώσεις, κυρίως στο Β2Β και στο prepaid εμφανίστηκαν στο δεύτερο μισό του Μαρτίου, συνεχίστηκαν ολόκληρο τον Απρίλιο, όμως από τις αρχές Μαίου ξεκίνησε πάλι να ομαλοποιείται η κατάσταση και η σταδιακή επαναφορά στην ομαλότητα", δήλωσε.

Άγνωστο παραμένει το πώς θα επηρεαστούν τα έσοδα από το roaming καθώς ακόμη δεν γνωρίζει κανείς το πότε θα ξεκινήσει ξανά η τουριστική κίνηση και πόση θα είναι η καλοκαιρινή σεζόν φέτος.

"Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα υπάρχει πιο καθαρή εικόνα στο δεύτερο τρίμηνο”, σημείωσε ο κ. Μαζαράκης εκτιμώντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε μείωση παρατηρηθεί σε έσοδα του roaming φέτος, θα επανακάμψει εξίσου απότομα του χρόνου.

O ίδιος σημείωσε ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση εξόδων που δεν σχετίζονται με το προσωπικό, όπως σε προμήθειες, εκπαίδευση και μαρκέτινγκ που θα αντισταθμίσουν σε κάποιο βαθμό την απώλεια εσόδων που αναμένεται το επόμενο τρίμηνο. "Πιστεύουμε ότι έχουμε αφήσει τα χειρότερα πίσω μας και οι στόχοι μας παραμένουν καθώς η κατάσταση θα βελτιώνεται όσο αφήνουμε πίσω μας το lockdown”, τόνισε.

Ο κ. Μαζαράκης δήλωσε ακόμη ότι δεν θα μειωθούν οι επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς γιατί η ψηφιοποίηση που επιταχύνεται λόγω της πανδημίας δημιουργεί την ανάγκη για νέες υπηρεσίες χωρητικότητας. Πρόσθεσε και αυτός ότι τα έργα ICT θα καθυστερήσουν αλλά θα γίνουν, ενώ οι στόχοι τόσο για ηλεκτρονικές πληρωμές όσο και για τα παιχνίδια, θα επιτευχθούν.

Τέλος, για τη Ρουμανία, ο κ. Μαζαράκης δήλωσε ικανοποιημένος από τα σημάδια σταθεροποίησης που εμφανίζονται μετά από την αναδιάρθρωση που έγινε την προηγούμενη χρονιά και σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια για την αύξηση του περιθωρίου κέρδους που παραμένει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα. "Εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές στρατηγικές επιλογές για τη Ρουμανία στις οποίες περιλαμβάνεται και η πώληση των δραστηριοτήτων, όμως αυτές οι επιλογές εξαρτώνται και από την απόδοση”, σημείωσε.


Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text