Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Η Τουρκία έχει ανάγκη από ισχυρή στήριξη από τον Τραμπ στην προσπάθεια να λάβει χρηματοδότηση από τη Fed

Η Τουρκία έχει ανάγκη από ισχυρή στήριξη από τον Τραμπ στην προσπάθεια να λάβει χρηματοδότηση από τη Fed

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Τουρκία έχει ανάγκη από ισχυρή στήριξη από τον Τραμπ στην προσπάθεια να λάβει χρηματοδότηση από τη Fed

Η Τουρκία θα χρειαστεί μια ισχυρή ώθηση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να έχει την ευκαιρία να κερδίσει κεφάλαια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα για να ενισχύσει τα οικονομικά της, σύμφωνα με πρώην μέλος της επιτροπής της Fed.

Υπάρχει σημαντική αντίσταση στην Ουάσινγκτον στην επέκταση των γραμμών ανταλλαγής δολαρίων, δήλωσε ο Γουίλιαμ Ντάντλι, αντιπρόεδρος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής τράπεζας μεταξύ του 2009 και του 2018.

Η Τουρκία δήλωσε ότι ζητά χρηματοδότηση με τη μορφή swap από την Fed και άλλες παγκόσμιες νομισματικές αρχές για να βοηθήσει στην ενίσχυση των αποθεμάτων μετρητών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορονoϊού. Ωστόσο, παρά τη θερμή σχέση μεταξύ του Τραμπ και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι δεσμοί της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπονομεύονται από διαφορές πολιτικής για τη Συρία και την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει πυραύλους αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία.

"Θα μπορούσατε να φανταστείτε την κυβέρνηση του Τραμπ να πιέζει ασφυκτικά, με τρόπο που θα επηρέαζε τη σκέψη της Fed", δήλωσε ο Ντάντλι.

Ωστόσο, χωρίς τη σταθερή παρέμβαση του Τραμπ, η Fed είναι απίθανο να ανακουφίσει τις ανάγκες της Άγκυρας λόγω οικονομικών προκλήσεων και ασταθών διπλωματικών σχέσεων, δήλωσε ο Ντάντλεϊ.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει χρησιμοποιήσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθέματά της σε ξένο νόμισμα φέτος για να βοηθήσει στην ενίσχυση της αξίας της λίρας, επιταχύνοντας τις προσπάθειές της, αφότου η κυβέρνηση Ερντογάν ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού, στις 11 Μαρτίου.

"Φαίνεται ότι οι λόγοι της Τουρκίας δεν ταιριάζουν με τους δηλωμένους στόχους της Fed", δήλωσε ο Ντάντλι. "Είναι επίσης δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Fed θα συνεργαζόταν με τέτοιο τρόπο με μια χώρα που έχει κάπως ανώμαλες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text