Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ανεπιτυχής είναι η μέχρις στιγμής (Παρ, 15/5/2020, ώρα 3.55 μμ) προσπάθεια του ΓΔ να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων

Ανεπιτυχής είναι η μέχρις στιγμής (Παρ, 15/5/2020, ώρα 3.55 μμ) προσπάθεια του ΓΔ να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αινιγματική είναι η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ άνοιξε με αισιοδοξία το πρωί στις 596 μονάδες (+1.25%), γρήγορα σκαρφάλωσε στις 602 (+2,20%) αλλά στη συνέχεια υπέκυψε σε πωλητικές πιέσεις καταπίπτοντας στις τρέχουσες 594 μονάδες (+1,10%) αφήνοντας πίσω του ένα μάλλον αρνητικό ημερήσιο κηροπήγιο, τύπου διάττοντα. Ο τζίρος είναι μέτριος (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο)ενώ  οι ευρωπαϊκοί δείκτες ενισχύονται ελαφρά (DAX +0,60%) κινούμενοι εντός 40ήμερου οριζόντιου καναλιού αναμονής.

Τον ίδιο σχηματισμό αναμονής βλέπουμε και στο παρακάτω γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων του ΓΔ, το οποίο κανάλι θα ορίσει και την στρατηγική μας κατά την επόμενη εβδομάδα.

 

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Πιθανότατα το κατά 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις αφού όπως φαίνεται ο ΓΔ θα κλείσει εντός του οριζοντίου καναλιού των 586-641 μονάδων.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΑΡΑΙΓ, ΓΕΚΤ, ΑΛΦΑ και ΚΟΥΕΣ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο την ημερήσια άνοδο και τους όγκους καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο.

Ωστόσο, τραβούν την προσοχή μας οι εξής μετοχές :

Ο ΟΤΕ που σημειώνει νέο υψηλό διμήνου με αρκετά μεγάλη άνοδο +2,50% και αρκετά μεγάλους όγκους.

Η ΤΕΝΕΡΓ επίσης σημειώνει νέα υψηλά διμήνου πλησιάζοντας μάλιστα το προ της πανδημίας υψηλό !

Οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΛΑΜΔΑ, ADMHE και ΜΠΕΛΑ πλησιάζουν κι αυτές το υψηλό διμήνου αλλά απέχουν πολύ από το υψηλό Ιανουαρίου.  H TENEΡΓ είναι η μόνη που το πλησιάζει.

Η ΚΟΥΕΣ διορθώνει ανοδικά με δύναμη το χθεσινό mini sell off.

Οι τράπεζες σήμερα αντιδρούν ανοδικά με μεγάλες ανόδους αλλά ο ΔΤΡ (+2,50% στις 275 μονάδες) απέχει πολύ στο να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 300 μονάδων.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα σε απροσδιόριστη ώρα, πιθανόν πριν το κλείσιμο.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text