Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανακτά σήμερα (Δευτ, 18/5/20) τις 600 μονάδες

Ο ΓΔ ανακτά σήμερα (Δευτ, 18/5/20) τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Σημαντική δείχνει να είναι η σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +1,75% (στις 603 μονάδες στις 2.30 μμ) αλλά μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ανακτά τις 600 μονάδες διώχνοντας μεγάλο μέρος από τους φόβους μας ότι θα μπορούσε να διασπάσει καθοδικά την έγκυρη στήριξη των 590 μονάδων.

 

Τα θετικά στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης είναι : η μεγάλη άνοδος του ΓΔ, το πρωινό ανοδικό χάσμα +1,60% (αρκεί να μην κλείσει ο ΓΔ κάτω από το άνοιγμα των 602 μονάδων) και η ακόμα μεγαλύτερη άνοδος των ευρωπαϊκών δεικτών που πλησιάζουν το υψηλό διμήνου (σαν ο ΓΔ να πλησίαζε τις 640 μονάδες). Αρνητικό στοιχείο είναι οι μικροί τζίροι και επίσης το ενδεχόμενο να κλείσει ο ΓΔ κάτω από το άνοιγμά του.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις καθόσον ο ΓΔ βρίσκεται σε μεσοπρόθεσμη και μεσομακροπρόθεσμη καθοδική τάση, κάτω από τον ΕΚΜΟ30, κάτω από την μέση τιμή των 615 μονάδων του δίμηνου οριζόντιου καναλιού του και κάτω από τον μακροχρόνιο ΑΚΜΟ200.

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται τα 5/6 των μετοχών και καθοδικά το 1/6 ενώ 9 μετοχές, οι, ΑΡΑΙΓ, ΕΥΡΩΒ, ΔΕΗ ΚΡΙ, ΣΕΝΕΡ, ΜΥΤΙΛ, ΑΒΑΞ, ΛΑΜΔΑ και ΜΟΗ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας ενθουσιάζει με την άνοδο, όγκους και διαγραμματική της θέση.

 

Νέα υψηλά διμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΤΕΝΕΡΓ, όπως και οι ΟΤΕ και ΑΔΜΗΕ που διασπούν έγκυρη αντίσταση – υψηλό διμήνου.

 

Τείνουν να σημειώσουν υψηλά διμήνου οι, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, ΚΟΥΕΣ, ΟΠΑΠ, ΣΑΡ, ΚΡΙ, ΜΠΕΛΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ.

 

Οι Τράπεζες είναι ακόμα πολύ χαμηλά, κάτω των 300 μονάδων του ΔΤΡ, δηλαδή σε καθοδική τάση παρά την σημερινή άνοδο του ΔΤΡ +2,83%.

 

Ποια μετοχή θα αγόραζε σήμερα το ΤΧ αν ήταν αναγκασμένο : ΑΔΜΗΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανόν πριν τις 3.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text