Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μύλοι Λούλη: Ενίσχυση μεγεθών το 2019 - Χωρίς σημαντικές επιπτώσεις από Covid-19

Μύλοι Λούλη: Ενίσχυση μεγεθών το 2019 - Χωρίς σημαντικές επιπτώσεις από Covid-19

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μύλοι Λούλη: Ενίσχυση μεγεθών το 2019 - Χωρίς σημαντικές επιπτώσεις από Covid-19

Με κύκλο εργασιών 107,73 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 9,12% σε σχέση με το 2018 έκλεισε το 2019 ο όμιλος Μύλοι Λούλη που εμφάνισε επίσης καθαρά κέρδη 3,02 εκατ. ευρώ από 1,26 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Ο όμιλος εμφάνισε μείωση 17,45% στις πωλούμενες ποσότητες καταναλωτικών προϊόντων. Η μείωση επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις των καταναλωτικών προϊόντων κατά 6,01% το 2019 σε σχέση με το 2018 ενώ αντίθετα, στις πωλούμενες ποσότητες των παραγόμενων βιομηχανικών προϊόντων υπήρξε αύξηση 2,89%. Η αύξηση αυτή οδήγησε σε συνολική αύξηση των πωλήσεων επαγγελματικών προϊόντων κατά 11,12% στον όμιλο και 11,8% στην εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις μειγμάτων για την αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική εμφάνισαν συνολικές πωλήσεις ύψους 8,74 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 15,70%. Τα EBITDA ανήλθαν στα 10,15 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 9,14%, τα κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 3,33 εκατ. ευρώ έναντι 0,60 εκατ. ευρώ.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την επιχειρηματική δραστηριότητα, τις επιδόσεις και την χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας και του ομίλου. Όπως σημειώνει η διοίκηση, οι εταιρείες του ομίλου δεν εντάσσονται στις κατηγορίες των εταιρειών για τις οποίες έχει επιβληθεί υποχρεωτική αναστολή των λειτουργιών τους καθώς και δεν εντάσσονται σε κρατικά μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Επίσης όσον αφορά την δραστηριότητα του ομίλου δεν παρατηρήθηκε μείωση του κύκλου εργασιών στο πρώτο τετράμηνο του 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους κάτι που προκύπτει από το ότι η εταιρεία και ο ομιλος δεν έχουν εξάρτηση από πελάτες ή προμηθευτές, εσωτερικού ή εξωτερικού που να έχουν αναστείλει υποχρεωτικά την λειτουργία τους και δεν έχουν συνάψει συμβόλαια με πελάτες ή προμηθευτές τα οποία δεν μπορούν να εκτελεστούν. Όσον αφορά στις εισπράξεις των απαιτήσεων σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και δεν αναμένεται να δημιουργηθεί πρόβλημα ρευστότητας. Οι δανειακές υποχρεώσεις αποπληρώνονται κανονικά χωρίς καμία καθυστέρηση και οι όροι των δανείων τηρούνται. Σχετικά με τα αποθέματα του ομίλου, αυτά θεωρούνται επαρκή και δεν σημειώνονται ελλείψεις στην τροφοδοσία.

Τέλος, η διοίκηση παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, αξιολογεί τους κινδύνους και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, να συνεχίσει απρόσκοπτα την υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου 2019-2021 και να διασφαλίσει την επιχειρησιακή συνέχεια του ομίλου. Η διοίκηση εκτιμά ότι σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω υγειονομικό γεγονός, δεν θα επηρεάσει την συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας και του ομίλου.


Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text