Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Huawei: "Αυθαίρετη και ολέθρια" η απόφαση Τραμπ να μπλοκάρει τις αγορές αμερικανικών ημιαγωγών

Huawei: "Αυθαίρετη και ολέθρια" η απόφαση Τραμπ να μπλοκάρει τις αγορές αμερικανικών ημιαγωγών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Huawei: "Αυθαίρετη και ολέθρια" η απόφαση Τραμπ να μπλοκάρει τις αγορές αμερικανικών ημιαγωγών

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Huawei επέκρινε σήμερα τα τελευταία μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που σκοπό έχουν να παρεμποδίσουν την ικανότητα του κινεζικού ομίλου να αναπτύξει ημιαγωγούς του στο εξωτερικό με βάση την αμερικανική τεχνολογία. .

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι "έχει στοχεύσει στρατηγικά και με ακρίβεια τις αγορές ημιαγωγών από την Huawei, οι οποίες προέρχονται άμεσα"από την αμερικανική τεχνογνωσία.

Πρόκειται για μια απόφαση "αυθαίρετη και ολέθρια" και η οποία "θα έχει συνέπειες σε μεγάλο αριθμό βιομηχανιών στον κόσμο", αντέδρασε η Huawei σε δελτίο Τύπου της.

"Αναπόφευκτα θα υπάρξουν επιπτώσεις στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες.Αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις σύντομα", τόνισε ο σημερινός πρόεδρος της Huawei Γκουό Πινγκ .

Η κυβέρνηση Τραμπ αντιμετωπίζει την Huawei ως απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια, καθώς της προσάπτει ότι επιδίδεται σε κατασκοπεία προς όφελος των κινεζικών αρχών και προσπαθεί να παρέμβει στους συμμάχους των ΗΠΑ, ώστε να εμποδίζουν την Huawei να εισέλθει στην αγορά των δικτύων 5G.

Ο κινεζικός όμιλος, που εδρεύει στο Σενζέν στη νότια Κίνα, ισχυρίζεται ότι είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα νέα πρότυπα κινητής τηλεφωνίας, που στόχο έχουν να πολλαπλασιάσουν την ταχύτητα και τη δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων.

Απέναντι στις τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ, "η Κίνα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί σταθερά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών", τόνισε σε χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

"Η Κίνα καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν αμέσως τις κακόβουλες πράξεις τους", πρόσθεσε το υπουργείο, χαρακτηρίζοντάς τους περιορισμούς αυτούς ως "σοβαρή απειλή για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού".


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text