Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Έκτη εβδομάδα κίνησης εντός οριζόντιας ζώνης ανάπαυλας λίγο πάνω από τις 600 μονάδες συμπληρώνει σήμερα (Τρίτη, 19/5/20) ο ΓΔ

Έκτη εβδομάδα κίνησης εντός οριζόντιας ζώνης ανάπαυλας λίγο πάνω από τις 600 μονάδες συμπληρώνει σήμερα (Τρίτη, 19/5/20) ο ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η σημερινή διόρθωση της αγοράς (ΓΔ -1,04%, στις 603 μονάδες, στις 3.45 μμ) καθώς εντάσσεται στη φάση παγίωσης της ανόδου του ΓΔ από την χαμηλή περιοχή των 500 μονάδων των μέσων Μαρτίου στην παρούσα περιοχή των περίπου 600 μονάδων.

 

Πάντως, η μεσοβραχυχρόνια εικόνα του ΓΔ δεν είναι και η καλύτερη καθώς ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλευρική μεν κίνηση, αλλά πιο κοντά στο κάτω όριο του οριζόντιου καναλιού και κάτω από τον ΕΚΜΟ30 και κάτω από τον ΑΚΜΟ200. Δηλαδή, η τάση της αγοράς δεν έχει γίνει ακόμα ανοδική και η απειλή για δεύτερο «πόδι» της λόγω πανδημίας καθίζησης είναι υπαρκτή. Μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά το άνω όριο των 640 μονάδων της 40ήμερης οριζόντιας ανάπαυλας, τότε μόνον θα δικαιολογούντο ελπίδες για ένα θερινό ράλι προς τις 750 μονάδες ή και ψηλότερα.

 

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ καθώς ο ΓΔ εξακολουθεί να κινείται μέσα στο οριζόντιο κανάλι αναμονής των 590-640 μονάδων.

 

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 2/3 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι τραπεζικές ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ, συν την ΑΡΑΙΓ, χάνουν περισσότερο του -3% ενώ δύο μετοχές, οι ΔΕΗ και ΙΝΛΟΤ, πετυχαίνουν ανόδους λίγο πάνω του +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο. Εκτός ίσως της ΜΠΕΛΑ που διασπά σήμερα ανοδικά αντίσταση – υψηλό διμήνου με μέτρια άνοδο +0,70% και καλούς όγκους, 170 χιλ τεμαχίων, δίδοντας μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών.

 

Νέα υψηλά διμήνου σημειώνουν σήμερα οι ΤΕΝΕΡΓ και ΜΠΕΛΑ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά διμήνου.

 

Τρεις μετοχές πλησιάζουν το υψηλό κλείσιμο διμήνου τους και είναι οι, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ και ΚΟΥΕΣ.

 

Τέλος, μετά την χθεσινή μεγάλη άνοδο, οι τράπεζες διορθώνουν σήμερα με τον ΔΤΡ να χάνει -4,44% κατερχόμενος κοντά στα χαμηλά έτους, στις 275 μονάδες).

 

Θα επανέλθουμε αύριο, ελπίζουμε πριν τις 3.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text