Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | "Σήμα" για την ολοκλήρωση πώλησης της Forthnet

"Σήμα" για την ολοκλήρωση πώλησης της Forthnet

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
"Σήμα" για την ολοκλήρωση πώλησης της Forthnet

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Προοίμιο ολοκλήρωσης του deal εξαγοράς της Forthnet από τη United Group που ελέγχεται από το βρετανικό fund BC Partners θεωρείται από την αγορά η αναγγελία σύγκλησης συνέλευσης των Ομολογιούχων της εισηγμένης, με θέμα τη σύντμηση της περιόδου μετατροπής του Μετατρεψιμου Ομολογιακου Δανείου (ΜΟΔ) που έχει εκδόσει η Forthnet από τριμηνιαία, σε μηνιαία.

Η Forthnet είχε προχωρήσει τον Οκτώβριο του 2016 στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) και άντλησε συνολικά 70,1 εκατ.ευρώ εκδίδοντας 233.748.933 μετατρέψιμες ομολογίες. Το ομόλογο είχε καλυφθεί από τις πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας οι οποίες έχουν προχωρήσει και σε άσκηση μέρους των δικαιωμάτων τους, με αποτέλεσμα σήμερα να εκτιμάται πως κατέχουν ποσοστό 36% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της Forthnet για το 2019, οι εναπομείνασες ομολογίες του ΜΟΔ ανέρχονται στις 31.12.2019 σε 171.246.551, αξίας 51,3 εκατ. ευρώ.

Βάσει των όρων του ΜΟΔ, οι κάτοχοι των ομολογιών έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν μία ομολογία για μία "νέα" μετοχή, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ ανά μετατρέψιμο ομόλογο, τέσσερις φορές το χρόνο (στις αρχές κάθε τριμήνου). Τώρα, λοιπόν, ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων, η Τράπεζα Πειραιώς συγκάλεσε συνέλευση των ομολογιούχων στις 27 Μαΐου για να εγκριθεί η σύντμηση της περιόδου μετατροπής από τριμηνιαία σε μηνιαία.

Με δεδομενο ότι οι πωλήτριες τράπεζες κατέχουν και τις ομολογίες του ΜΟΔ, πέραν του ότι η συνέλευση αναμενόμενα θα εγκρίνει την αλλαγή, η εξέλιξη αυτή ερμηνεύεται ως κίνησε προετοιμασίας για την ολοκλήρωση του deal εξαγοράς της Forthnet από τη United Group. Με δεδομένο ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα αποκτήσει το σύνολο της έκθεσης (μετοχές, δάνεια και μετατρέωιμες ομολογίες) που κατέχουν οι Πειραιώς, Εθνική και Alpha στη Forthnet και τις θυγατρικές της, η κίνηση αυτή διευκολύνει τον επενδυτή να προχωρήσει στην μετατροπή του ΜΟΔ χωρίς σημαντική χρονική καθυστέρηση.

Η άσκηση των δικαωμάτων του ΜΟΔ θα σημάνει ταυτόχρονα και την ενεργοποίηση των διατάξεων περί υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς, αφού το ποσοστό που θα αποκτηθεί θα ξεπεράσει τα όρια που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα

Νεότερες πληροφορίες φέρουν τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των πωλητριών τραπεζών και της United Group (BC Partners) να βρίσκονται στην τελική ευθεία και την ανταλλαγή των απαιτούμενων εγγράφων για την υπογραφή του SPA να προχωρά ομαλά. Όπως έγραψε προ ημερών το Capital.gr., εκτός απροόπτου, οι τράπεζες προσδοκούν το κλείσιμο της συμφωνίας για τη Forthnet να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Μαϊου.

Υπενθυμίζεται πως η United Group που ελέγχεται από τη βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες πρόταση ύψους στα 42 εκατ. ευρώ που κρίθηκε συμφέρουσα σε επίπεδο "κουρέματος" των δανείων της εταιρείας και η οποία περιλαμβάνει απόκτηση του equity και των ομολογιών και αποπληρωμή των δανείων που απομένουν, καθώς και ενδιάμεση χρηματοδότηση για την περίοδο που θα απαιτηθεί μέχρι τη λήψη των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και το οικονομικό "κλείσιμο" της συναλλαγής.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text