Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Πένμπτη, 21/5/2020) με ήπιο τρόπο λίγο πάνω από τις 600 μονάδες

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Πένμπτη, 21/5/2020) με ήπιο τρόπο λίγο πάνω από τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Στα πλαίσια της παγίωσης της αγοράς, λίγο πάνω από τις 600 μονάδες του ΓΔ, κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο με τον ΓΔ να χάνει -0,58% (στις 607 μονάδες, στις 3.00 μμ) με μέτριους για την εποχή τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους Ξένους Δείκτες επίσης να διορθώνουν αλλά κοντά στα ψηλά του διμήνου (και όχι κοντά στα χαμηλά ιδίου διαστήματος όπως ο ΓΔ).

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να εξακολουθεί να κινείται στο οριζόντιο κανάλι των 590-640 μονάδων με την θέση του να βρίσκεται κοντά στην κάτω πλευρά δείχνοντας κάποια αδυναμία (που ουσιαστικά οφείλεται στον τραπεζικό τομέα που θα φέρει το βάρος της κορονοκρίσης).

 

Στρατηγική για το κλείσιμο


Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.


Μετοχές


Καθοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ και ΜΙΓ, σημειώνουν πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια, τον ΦΡΛΚ,  που σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +4%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία μετοχή δεν μας ενθουσιάζει σήμερα, ούτε και ο ΦΡΛΚ που πετυχαίνει μεν υψηλό διμήνου αλλά με την διάσπαση της αντίστασής του να γίνεται  με μικρό όγκο.

Το συμβάν της ημέρας : είναι το πωλητικό χτύπημα κατά της ΟΤΟΕΛ (-10,13% με τεράστιο όγκο 733 χιλιάδων τεμαχίων μέχρις στιγμής) διασπώντας γραμμή λαιμού ενός στα χαμηλά ευρισκόμενου σχηματισμού κεφαλιού με ώμους. Σαν αιτία πιθανολογούμε το ενδεχόμενο να μην στηριχθεί όσο έπρεπε η εταιρία κατά την φετινή δύσκολη χρονιά.

Ομοίως και η αδελφή εταιρία ΑΡΑΙΓ σημειώνει αυτή τη στιγμή μεγάλη πτώση -7% με μεγάλους όγκους, 200 χιλ τεμαχίων για τον ίδιο πιθανόν λόγο.

Οι τράπεζες βρίσκονται βαριά χτυπημένες λίγο κάτω από τα χαμηλά Μαρτίου (ΔΤΡ +0,30%, στις 268 μονάδες, από 900 τον Γενάρη.

Αντίθετα, αρκετές μετοχές χθες σημείωσαν νέα υψηλά διμήνου και σήμερα μερικές, όπως οι ΚΟΥΕΣ, ΛΑΜΔΑ, ΜΥΤΙΛ και ΓΕΚΤ, βρίσκονται ελάχιστα κάτω από το υψηλό διμήνου.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text