Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε - Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Διαβάσαμε - Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διαβάσαμε - Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Κατά 4,72% αυξήθηκε τον Απρίλιο ο αριθμός των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, φθάνοντας τους 1.185.013, από 1.131.646 του Μαρτίου. Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, ο αριθμός των ανέργων είναι αυξημένος κατά 21,73% ή κατά 211.526 άτομα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Απρίλιο 2020, ανήλθε σε 1.124.486 άτομα. Από αυτά, 531.464 (ποσοστό 47,26%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 593.022 (ποσοστό 52,74%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 422.095 (ποσοστό 37,54%) και οι  γυναίκες ανέρχονται σε 702.391  (ποσοστό 62,46%). (εδώ)

Για "αξιοθαύμαστες επιδόσεις" της χώρας στον έλεγχο της διάδοσης της πανδημίας κάνει λόγο ο ΣΕΒ στο τελευταίο του Δελτίο για την Ελληνική οικονομία - Οικονομία & Επιχειρήσεις, με τίτλο: "Προτεραιότητα στη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων". Στη συνέχεια του δελτίου σημειώνεται πως η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 20% του εργατικού δυναμικού κατά μέσο όρο το 2020 από 17,2% το 2019, με την απασχόληση σε μέσους όρους να μειώνεται κατά 3,7%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό σημαίνει μια μείωση της απασχόλησης κατά 155 χιλ. άτομα αρχή-τέλος το 2020, με τη μισθωτή απασχόληση να μειώνεται κατά 101 χιλ. και τους αυτοαπασχολούμενους, που αποτελούν διαχρονικά το 35% της απασχόλησης, κατά 54 χιλ. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανάλυση του ΣΕΒ προκύπτει ότι, στην περίοδο Μαρτίου - Ιουλίου 2020 οι καθαρές προσλήψεις στον τουρισμό θα είναι μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 κατά 224 χιλ. άτομα, και στους λοιπούς κλάδους κατά 141 χιλ. άτομα, δηλαδή συνολικά 365 χιλ. άτομα περίπου. Αν σε αυτούς προστεθούν οι αναλογούντες αυτοαπασχολούμενοι, το σύνολο των πληττόμενων από την νέα ανεργία συμπολιτών μας θα ανέλθει σε περίπου 580 χιλ. άτομα για 5 μήνες.(εδώ)

Επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας φέτος η Citigroup σε νέα έκθεσή της όπου μειώνει περαιτέρω τις εκτιμήσεις της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας την τρέχουσα χρονιά, με την ύφεση να είναι βαθύτερη κατά 0,5% από ό,τι προέβλεπε η τράπεζα τον Απρίλιο και να κινείται στο 3,6%. Παράλληλα βλέπει μικρότερη ύφεση πλέον στην ευρωζώνη μετά και τα πρόσφατα στοιχεία τριμήνου, και αναθεωρεί κατά +1,6% τις εκτιμήσεις της τοποθετώντας την ύφεση στην περιοχή φέτος στο 7%. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ειδικότερα, η Citi αφού πρώτα επαναλαμβάνει πως η χώρα έχει πληγεί σημαντικά λιγότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την κρίση του COVID-19. συνεχίζει διατηρώντας αμετάβλητες τις προβλέψεις που έδωσε τον Απρίλιο, και εκτιμά πως το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 7,8% φέτος, ενώ το 2021 θα σημειωθεί ένα ριμπάουντ της τάξης του 7,3% στην οικονομία, με την δραστηριότητα να επιστρέφει στα προ-πανδημίας επίπεδα έως το δ’ τρίμηνο του 2021. Στη συνέχεια, εκτιμά πως η ανάπτυξη θα κινηθεί στο 2,3% το 2022 ενώ το 2023-2024 θα κινηθεί στα επίπεδα του 1,5% ενώ σε ό,τι αφορά τα spreads των ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης γενικότερα, η Citi αλλάζει την άποψή της και δεν περιμένει πλέον συρρίκνωση στο εγγύς μέλλον. (εδώ)

"Η απολιγνιτοποίηση αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, όχι απλώς του υπουργείου μας. Ο κορονοϊός επηρέασε λίγο τις διαδικασίες, αλλά τα πράγματα προχωράνε", σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη και τους δημάρχους Φλώρινας, Κοζάνης, Εορδαίας και Αμύνταιου. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του σημείωσε την συμφωνία των ΕΛΠΕ-Juwi για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, το Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ με τη γερμανική RWE, την εκταμίευση του λιγνιτικού πόρου αλλά και την χρηματοδότηση δράσεων από το Πράσινο Ταμείο, που θα προκηρύξει άμεσα έξι προγράμματα με συνολικό προϋπολογισμό 31,4 εκατ. ευρώ για δράσεις αειφόρου ενέργειας και κλίματος. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε επίσης στα 12 μέτρα που είχε εξαγγείλει κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Μακεδονία στις αρχές Φεβρουαρίου, κάνοντας ειδική μνεία στην δέσμευση για ειδικά φορολογικά/αναπτυξιακά κίνητρα που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις στην περιοχή. "Η βιώσιμη ανάπτυξη και η ενίσχυση της απασχόλησης είναι βασικό μας μέλημα", κατέληξε. (εδώ)

Αν και οι προοπτικές για το 2020 ξεκίνησαν θετικές, με ανάκαμψη της ζήτησης και της βιομηχανικής παραγωγής στους περισσότερους τομείς σε σχέση με το Δ’ τρίμηνο του 2019, η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, επίδρασε αρνητικά στις οικονομικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, η επιβολή περιορισμών στην κίνηση και την παραγωγή σε βασικές χώρες προορισμού των εξαγωγών, επηρέασε αρνητικά τις φορτώσεις του Μαρτίου, με μικρή μείωση των όγκων πωλήσεων για το τρίμηνο, η οποία ανήλθε στο 3,7%. Αντίστοιχα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ElvalHalcor παρουσίασε μείωση κατά 3,9% για το πρώτο τρίμηνο του 2020 και ανήλθε σε 530,3 εκ. ευρώ έναντι 551,9 εκ. ευρώ για την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μείωση που οφείλεται κυρίως στην πτώση των όγκων πωλήσεων και των μέσων τιμών μετάλλου της περιόδου. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 20,0 εκ. ευρώ έναντι 38,3 εκ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2019. (εδώ)

Η Εθελουσία, η πώληση της ΔΕΔΔΗΕ, το ομολογιακό και η βελτίωση αποτελεσμάτων «κρύβονται» πίσω από την άνοδο της ΔΕΗ στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες για ισχυρό ενδιαφέρον στην εθελουσία των 1000 εργαζομένων αναμένεται να βελτιώσει μεσοπρόθεσμα το εργατικό κόστος της ΔΕΗ, ενώ το προσωπικό λόγω κλεισίματος λιγνιτικών αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω είτε με μετατάξεις στο δημόσιο ή νέα εθελουσία. Η πρόσληψη της Goldman Sachs ως συμβούλου ιδιωτικοποίησης για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ δείχνει πως έρχεται πιο κοντά η ιδιωτικοποίηση παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία. Πληροφορίες αναφέρουν πως και το ομολογιακό δάνειο δεν έχει φύγει από το τραπέζι και ίσως δούμε να ξεκινάει τους επόμενους μήνες. Η μετοχή αντιδρά θετικά στην παραπάνω δημοσιογραφία και στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις έχει άνοδο 17% ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως η αρχή είχε γίνει με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης, όπου οι ζημιές λόγω απομειώσεων ήταν μεγάλες, αλλά φάνηκε στο τέταρτο τρίμηνο πως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αποδίδουν. (εδώ)

Η εταιρία ΙΑΣΩ ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας της 20.05.2020, αποφάσισε να εισηγηθεί σε προσεχή Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, τη θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης (stock option) επί μετοχών της Εταιρίας στα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας. Παράλληλα, η εταιρία ΙΑΣΩ ανακοινώνει, ότι το Διοικητικό Συμβουλίου αποφάσισε τη διανομή μέρους των κερδών προηγούμενων οικονομικών ετών συνολικού ποσού €4.886.270,16, ήτοι ποσού 0,04 ευρώ ανά μετοχή της Εταιρείας προ παρακράτησης φόρου. Η καταβολή του Διανεμητέου Ποσού ανά Μετοχή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020. (εδώ)

Ισχυρή ενίσχυση των αποτελεσμάτων της κατέγραψε το 2019 η REVOIL Α.Ε.Ε.Π. με διπλασιασμό της προ φόρων κερδοφορίας της η οποία έκλεισε στα €2,84 εκατ. έναντι €1,42 εκατ. το 2018, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η σημαντική άνοδος των κερδών οφείλεται κυρίως στην προώθηση προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια, στη βελτίωση του μεικτού κέρδους λόγω των εμπορικών συμφωνιών που πέτυχε η Εταιρία με τους προμηθευτές της και δευτερευόντως την άνοδο των τιμών των αποθεμάτων κατά τη διάρκεια του έτους. Οι πωλήσεις της Εταιρίας ανήλθαν στα €700,29 εκατ. το 2019 από € 719,63 εκατ. το 2018 παρουσιάζοντας μικρή πτώση κατά 2,69% κυρίως λόγω των συγκριτικά χαμηλότερων διεθνών τιμών των καυσίμων. Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων της Εταιρίας ανήλθαν στα 737,8 εκατ. λίτρα, έναντι 741,6 εκατ. λίτρα το 2018, εμφανίζοντας οριακή πτώση 1%. (εδώ)

Σε εξισορρόπηση των απωλειών του διμήνου Μαρτίου-Απριλίου, τόσο από τη δυναμική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καναλιού όσο και από τις θετικές ενδείξεις πωλήσεων τις πρώτες ημέρες μετά την άρση του lockdown, προσβλέπει η διοίκηση του ομίλου Φουρλή. Την ίδια ώρα, ωστόσο, συνεχίζει τη στρατηγική διαχείρισης λειτουργικού κόστους και ταμειακών ροών, ενώ επιταχύνει επενδύσεις προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα σε μια αγορά που θα ανταγωνίζεται πλέον για τα μερίδια αγοράς παρά για τον διαμοιρασμό μιας αυξημένης πίτας. Η διοίκηση του ομίλου ανάφερε επίσης ότι στην επικείμενη Γ.Σ. των μετόχων θα προτείνει τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2019, προκειμένου να διατηρήσει την ταμειακή της επάρκεια. Σύμφωνα με τον CEO του ομίλου Απ. Πεταλά, στο πλαίσιο της ενημέρωσης αναλυτών για τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2020, οι πωλήσεις μετά την άρση του lockdown για την ΙΚΕΑ (σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο) αυξάνουν 15% (σε συγκρίσιμη βάση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2019), ενώ της Intersport κατά 25%. Σημειώνεται ωστόσο ότι μέχρι στιγμής, λειτουργούν 76 καταστήματα Intersport και Athlete’s Foot, ενώ 60 σημεία παραμένουν κλειστά σε Ρουμανία, Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, με προοπτική να είναι σε πλήρη λειτουργία έως τις αρχές Ιουνίου. (εδώ)

Προοίμιο ολοκλήρωσης του deal εξαγοράς της Forthnet από τη United Group που ελέγχεται από το βρετανικό fund BC Partners θεωρείται από την αγορά η αναγγελία σύγκλησης συνέλευσης των Ομολογιούχων της εισηγμένης, με θέμα τη σύντμηση της περιόδου μετατροπής του Μετατρεψιμου Ομολογιακου Δανείου (ΜΟΔ) που έχει εκδόσει η Forthnet από τριμηνιαία, σε μηνιαία. Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της Forthnet για το 2019, οι εναπομείνασες ομολογίες του ΜΟΔ ανέρχονται στις 31.12.2019 σε 171.246.551, αξίας 51,3 εκατ. Ευρώ. Βάσει των όρων του ΜΟΔ, οι κάτοχοι των ομολογιών έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν μία ομολογία για μία "νέα" μετοχή, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ ανά μετατρέψιμο ομόλογο, τέσσερις φορές το χρόνο (στις αρχές κάθε τριμήνου). Με δεδομενο ότι οι πωλήτριες τράπεζες κατέχουν και τις ομολογίες του ΜΟΔ, πέραν του ότι η συνέλευση αναμενόμενα θα εγκρίνει την αλλαγή, η εξέλιξη αυτή ερμηνεύεται ως κίνησε προετοιμασίας για την ολοκλήρωση του deal εξαγοράς της Forthnet από τη United Group. Η άσκηση των δικαωμάτων του ΜΟΔ θα σημάνει ταυτόχρονα και την ενεργοποίηση των διατάξεων περί υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς, αφού το ποσοστό που θα αποκτηθεί θα ξεπεράσει τα όρια που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις. (εδώ)

Αυστηρά κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης για τις εισηγμένες επιχειρήσεις, με στόχο διοικήσεις που θα έχουν το τεκμήριο γνώσης, αξιοπιστίας και ανεξαρτησίας και μετόχους με αναβαθμισμένο και ενεργό ρόλο, φέρει το νομοσχέδιο που κατεβάζει το ΥΠΟΙΚ για το Χρηματιστήριο και την Κεφαλαιαγορά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση τις επόμενες μέρες, με στόχο και βασική επιδίωξη να αλλάξει το κλίμα και να πετύχει την προσέλκυση επενδυτών, τόσο με την εξυγίανση της εγχώριας χρηματαγοράς, όσο και με την παροχή φορολογικών κινήτρων, φτιάχνοντας από τώρα το επιχειρηματικό επενδυτικό περιβάλλον, ώστε να εκμεταλλευτεί αμέσως την υποχώρηση της πανδημίας. Το timing της ψήφισης του νομοσχεδίου συμβαδίζει με την επικείμενη έναρξη του "Ηρακλή" για τις πωλήσεις τιτλοποιήσεων "κόκκινων" δανείων των ελληνικών τραπεζών σε ξένους επενδυτές. Πέραν των φορολογικών κινήτρων που ήδη σχεδιάζονται με σκοπό το ελληνικό Χρηματιστήριο να κερδίσει "θέσεις" στην ατζέντα των επενδυτών, μεγάλη έμφαση δίνεται στην εξυγίανση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς και στο "χτίσιμο" εμπιστοσύνης κυρίως στο επίπεδο της εταιρικής διακυβέρνησης στις εισηγμένες επιχειρήσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, "κορωνίδα" του νομοσχεδίου είναι οι αλλαγές (στην εταιρική διακυβέρνηση) που επιφέρουν τομές στη διοίκηση των επιχειρήσεων, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και τη βέλτιστη επιχειρησιακή λειτουργία τους. (εδώ)

Η αύξηση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ θα αντισταθμίσει την πίεση στην κερδοφορία, εκτιμά η Moody’s σε ανάλυσή της για τον κλάδο. Όπως εξηγεί, στις 14 Μαΐου, η ΤτΕ δημοσιοποίησε στοιχεία για τον Απρίλιο, τα οποία έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, από την αρχή της χρονιάς. Τα προγράμματα της ΕΚΤ προσφέρουν φθηνή χρηματοδότηση σε όλες τις ευρωτράπεζες, αλλά τον Απρίλιο η κεντρική τράπεζα επέτρεψε να είναι επιλέξιμα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, παρότι δεν βρίσκονται σε επενδυτική βαθμίδα. Οι ελληνικές τράπεζες αύξησαν τη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ στα 21,5 δισ. ευρώ τον Απρίλιο ή περίπου 8% του συνολικού ενεργητικού, από 12,4 δισ. τον Μάρτιο και 8,1 δισ. ευρώ ή 3% του ενεργητικού τον Δεκέμβριο του 2019. Η αποδοχή των ελληνικών κρατικών ομολόγων, σημειώνει η Moody’s, επέτρεψε στις τράπεζες να αυξήσουν τη χρηματοδότηση από τα LTROs, η οποία προσφέρεται με επιτόκιο -0,5% για τις εμπορικές τράπεζες. Η Moody’s βλέπει ύφεση πάνω από 5% φέτος, μετά το σχεδόν δίμηνο lockdown και τις πιέσεις στον τουρισμό, που προσφέρει περίπου το 12% του ΑΕΠ. Ετσι, περιμένει η κερδοφορία του κλάδου να πιεστεί. (εδώ)

Καλύτερη από την αναμενόμενη ήταν η επίδοση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη ή αλλιώς του σύνθετου δείκτη PMI της Ευρωζώνης, καθώς η συρρίκνωση κινήθηκε σε χαμηλότερο ρυθμό από την συρρίκνωση ρεκόρ που καταγράφηκε τον Απρίλιο. Ειδικότερα, στη μεταποίηση ο ΡΜΙ βρέθηκε στις 39,5 μονάδες από 33,4 τον Απρίλιο, ενώ ο ΡΜΙ υπηρεσιών ανήθλε στις 28,7 μονάδες από 12,0 έναν μήνα πριν. «Το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου αναμένεται να υποχωρήσει με πρωτοφανή ρυθμό, περίπου 10% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο. Η άνοδος του ΡΜΙ ενισχύει τις προσδοκίες, σύμφωνα με τις οποίες η ύφεση θα πρέπει να συνεχίσει να μετριάζεται, καθώς οι περιορισμοί καταργούνται όσο πλησιάζει το καλοκαίρι», σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Κρις Γουίλιαμσον. «Όλες οι χώρες της Ευρωζώνης χαλάρωσαν τα μέτρα περιορισμού του COVID-19 τον Μάιο, συμβάλλοντας στη συγκράτηση του συνολικού ρυθμού οικονομικής ύφεσης», πρόσθεσε.(εδώ)

Οι παρεμβάσεις στο σκέλος του φαρμάκου και εμβολίου κατά του κορωνοιού και τα δείγματα ότι η ύφεση στην Ευρώπη να μην είναι τόσο βαθειά όσο είχε εκτιμηθεί δίνουν τόνους αισιοδοξίας αναφέρει η ελβετική τράπεζα UBS. Ενώ πολλοί περιμένουν ένα δεύτερο κύμα του κορωνοιού, δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει. Όπως εξηγεί η UBS το ποσοστό αναπαραγωγής του ιού στη Γερμανία, που άρχισε την άρση των περιοριστικών μέτρων από τα μέσα Απριλίου, παραμένει κάτω του 1 και τα νέα κρούσματα παραμένουν κάτω από 1.000 ανά ημέρα. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο που θα έχουν οι μεγάλες οικονομίες και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε νέες μαζικές καραντίνες στο μέλλον. Ένας δείκτης σε πραγματικό χρόνο, με βάση τις εισόδους, συμπεριλαμβανομένων των διοδίων, της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των πτήσεων, των αναζητήσεων Google, απασχόληση και κυκλοφορία μετρητών, υποδηλώνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 4,6% τον Απρίλιο, μικρότερη μείωση από ότι είχε υπολογιστεί. Η πρόσφατη άνοδος των αγορών ειδικά στις 18 Μαίου 2020 δείχνουν ότι, ακόμη και μετά από περίπου ένα μήνα διαπραγμάτευσης σε περιορισμένο εύρος, οι μετοχές εξακολουθούν να έχουν ανοδικές δυνατότητες, υπό την προϋπόθεση ότι οι επενδυτές δουν σαφέστερες ενδείξεις για μια πορεία προς τη διαρκή οικονομική κανονικότητα. Η πορεία προς το ανοδικό σενάριό όμως είναι πιθανό να είναι ανώμαλη καθώς θα υπάρξουν και ισχυρές διορθώσεις. (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text