Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Και επίσημα «απάτη» η υπόθεση Akazoo

Και επίσημα «απάτη» η υπόθεση Akazoo

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Και επίσημα «απάτη» η υπόθεση Akazoo

Ως μια πολυετή και «σοφιστικέ» απάτη περιγράφεται από την ειδική επιτροπή που συστήθηκε μετά τις καταγγελίες του fund QCM η υπόθεση της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας του Nasdaq.

Η Akazoo S.A. ανακοίνωσε πως η ειδική επιτροπή έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει την έρευνά της και έκρινε πως τα πρώην μέλη της διοικητικής ομάδας και οι συνεργάτες της Akazoo εξαπάτησαν τους επενδυτές της Akazoo, περιλαμβανομένης της υπόθεσης απόκτησης της Modern Media Acquisition Corp (MMAC), καθώς δεν εκπροσώπησαν σωστά τις δραστηριότητες, λειτουργίες και τα οικονομικά αποτελέσματα της Akazoo, στο πλαίσιο μιας πολυετούς απάτης.

Συγκεκριμένα, η Ειδική Επιτροπή έκρινε, μεταξύ άλλων, πως (i) οι προηγούμενες οικονομικές καταστάσεις της Akazoo, που ελέγχονταν από πολλές έμπειρες παγκόσμιες λογιστικές εταιρείες για χρόνια, ήταν ουσιαστικά ψευδείς και παραπλανητικές, (ii) η Akazoo, στην πραγματικότητα, είχε αμελητέα πραγματικά έσοδα και συνδρομητές για χρόνια και (iii) πρώην μέλη της διοίκησης και συνεργάτες της Akazoo συμμετείχαν σε ένα «σοφιστικέ» σχέδιο για να παραποιήσουν τα βιβλία και αρχεία της Akazoo, περιλαμβανομένου του υλικού due diligence που παρείχε στη MMAC και στους νομικούς, οικονομικούς και άλλους συμβούλους σε σχέση με τον επιχειρηματικό συνδυασμό της Akazoo το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Απριλίου, το Δ.Σ. της Akazoo συνέστησε μια ειδική επιτροπή για να εξετάσει τις καταγγελίες του QCM. Ανέλαβε δράση αμέσως και με δική της πρόταση, το Δ.Σ. την 1η Μαΐου καθαίρεσε τον Απόστολο Ζερβό από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ενώ ως προσωρινό CEO τοποθέτησε τον Michael Knott. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η κίνηση αυτή επίσπευσε τις εξελίξεις και την έρευνα που αποκάλυψε την πολυετή απάτη.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η εταιρεία σκοπεύει τώρα να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την ανάκτηση για τους εξαπατηθέντες επενδυτές, περιλαμβανομένης, όπως αναφέρεται, της αναζήτησης τρόπου ανάκλησης του επιχειρηματικού «παντρέματος» μεταξύ MMAC και Akazoo. Παράλληλα της συστήθηκε από την Ειδική Επιτροπή να γίνουν παραπομπές και να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές.

Εν τω μεταξύ, η Akazoo έλαβε επιστολή για delisting από το Nasdaq, την οποία δεν θα αμφισβητήσει. Ετσι από τις 27 Μαΐου σταματά η διαπραγμάτευση της μετοχής στο χρηματιστήριο.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text