Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Κολλάει η διάσωση της Lufthansa, αγκάθι η παραγγελία στην Airbus

Κολλάει η διάσωση της Lufthansa, αγκάθι η παραγγελία στην Airbus

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κολλάει η διάσωση της Lufthansa, αγκάθι η παραγγελία στην Airbus

Οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο διάσωσης 9 δισ. ευρώ της Lufthansa από τη γερμανική κυβέρνηση έχουν κολλήσει και θα συνεχιστούν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως αναφέρει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Εμπόδιο στη συμφωνία είναι η απαίτηση της κυβέρνησης να παραλάβει η Lufthansa όλα τα αεροσκάφη που είχε παραγγείλει από την Airbus, προσθέτοντας δαπάνες ύψους πάνω από 5,5 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια στον προϋπολογισμό της ήδη επιβαρυμένης αεροπορικής εταιρείας, καθιστώντας τη διάσωσή της πρακτικά αδύνατη.

Η διαφωνία αυτή σημαίνει ότι θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση του πακέτου διάσωσης. Η συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου της Lufthansa, που θα συζητούσε τους όρους του πακέτου σήμερα, Παρασκευή, αναβλήθηκε για τη Δευτέρα.

Τόσο η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης όσο και η αεροπορική εταιρεία αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η Lufthansa, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας και την αναμενόμενη παρατεταμένη μείωση των ταξιδιών, είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι είχε προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις που θα παραχωρούν στην κυβέρνηση μερίδιο 20% της εταιρείας.

Το σωματείο πληρωμάτων καμπίνας UFO δήλωσε σήμερα ότι είναι “λυπηρό” να μην περιλαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση διατάξεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

«Θα θέλαμε πραγματικά η κυβέρνηση, δίνοντας χρήματα για να στηρίξει τη Lufthansa, να στηρίξει και τους εργαζόμενους», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του σωματείου.

Τα μέλη του σωματείου δηλώνουν έτοιμα να δεχτούν στερήσεις, μόνο όμως αν διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, είπε.


Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text