Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μεγάλη άνοδος σήμερα (Δευτ, 25/5/2020) στην αγορά αλλά με μικρό τζίρο στην περιοχή των 620 μονάδων του ΓΔ

Μεγάλη άνοδος σήμερα (Δευτ, 25/5/2020) στην αγορά αλλά με μικρό τζίρο στην περιοχή των 620 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Εκ πρώτης όψεως θα έπρεπε να μας αγαλλιάζει η σημερινή λάμψη του ΓΔ (+2,63%, στις 625 μονάδες, στις 4.15 μμ), ωστόσο οι μικροί τζίροι (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) μειώνουν τον ενθουσιασμό μας καθώς βλέπουμε ότι καμία μετοχή δεν δείχνει να συσσωρεύεται επιθετικά με μεγάλη άνοδο και ταυτόχρονα όγκους.

 

Στο γράφημα φαίνεται καθαρά το διπλό χερούλι που σχηματίζει ο ΓΔ που θα δώσει σήμα αγορών αν διασπασθεί ανοδικά η αντίσταση των 641 μονάδων.

 

 

 

Η κατάσταση δείχνει βελτίωση, αλλά εμείς περιμένουμε και αύξηση όγκων για να προχωρήσουμε σε σημαντικές αγορές.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 621 μονάδες ώστε να λάβει αυτός σήμα προεξοφλητικών αγορών (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 54), το ΤΧ θα αυξήσει οριακά τις θέσεις του από 70% σε 75-77%, αναλόγως των τζίρων.

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται τα 4/5 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε εκ των οποίων 15 μετοχές πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Ο κλάδος που τροφοδοτεί την σημερινή αγοραστική μανία είναι, ποιος άλλος ; ο τραπεζικός (ΔΤΡ +5,50% αλλά αρκετά χαμηλότερα από το ψυχολογικό επίπεδο των 300 μονάδων).

 

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την μικρής εμπορευσιμότητας ΠΛΑΚΡ που αγγίζει με μεγάλη άνοδο +9% και μεγάλους όγκους 8,5 χιλ τεμαχίων την αντίσταση – υψηλό διμήνου των 12 ευρώ τείνοντας να δώσει ισχυρό υποτίθεται σήμα αγορών.

 

Ανάλογα σήματα αγορών δίνουν σήμερα οι, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΧΑ και ΕΥΔΑΠ, αλλά με μικρούς όγκους. Η ΕΥΔΑΠ έχει το πλεονέκτημα του στενού stop loss εύρους περίπου 10%.

 

Εντυπωσιακή είναι σήμερα η ΕΤΕ +9,50% αλλά δεν δίνει κάποιο trend following σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση κάποιας αντίστασης.

 

Νέο υψηλό έτους πετυχαίνει σήμερα και πάλι μόνον η ΤΕΝΕΡΓ ενώ νέα υψηλά διμήνου δίνουν οι τρεις αναφερθείσες ΜΥΤΙΛ, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ συν επιπλέον χωρίς διάσπαση έγκυρης αντίστασης τις, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΠΡΟΦ, ΜΠΕΛΑ. ΟΤΕ και ΦΡΛΚ.

 

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΛΑΜΔΑ, ΟΛΠ, ΚΟΥΕΣ, ΟΠΑΠ.

 

Νέα χαμηλά έτους σημειώνει και σήμερα η ΟΤΟΕΛ στον απόηχο της χρεοκοπίας της ομοειδούς HERTZ.

 

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 621 μονάδες : στοχεύουμε σε μια-δύο από τις ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΠΛΑΚΡ και ΜΥΤΙΛ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text