Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ λαμβάνει σήμερα (Τρίτη, 26 Μαΐου 2020) θέση προς επίτευξη ανοδικής διάσπασης του δίμηνου καναλιού αναμονής των 590-641 μονάδων

Ο ΓΔ λαμβάνει σήμερα (Τρίτη, 26 Μαΐου 2020) θέση προς επίτευξη ανοδικής διάσπασης του δίμηνου καναλιού αναμονής των 590-641 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Επανέρχονται οι ελπίδες στην αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει σήμερα νέα άνοδο +1,09% (αυτό στις 1.45 μμ και από τότε δεν υπάρχει μεταβολή λόγω τεχνικήςβλάβης στο ΧΑ) με σχετικά αυξημένο τζίρο (55 εκατ προβλεπόμενα στο κλείσιμο και εφόσον αποκατασταθεί άμεσα, πριν τις 3.30 μμ, η βλάβη) ενώ τα ξένα χρηματιστήρια παρουσιάζουν ακόμα καλύτερες τεχνικές εικόνες κινούμενα σε νέα ή πολύ κοντά σε νέα υψηλά διμήνου.

Αιτία της συνεχιζόμενης και σήμερα ανόδου σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια είναι η καθαρά φθίνουσα πορεία της επιδημίας COVID 19 και η άφθονη ρευστότητα, υπολογίζεται στα 15 δις στις Δυτικές χώρες, που ρίχνουν στις οικονομίες οι κεντρικές τράπεζες.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να ετοιμάζεται για ανοδική διάσπαση της αντίστασης των 641 μονάδων του σχεδόν τρίμηνου διπλού χερουλιού.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 641,9 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 77% σε 80% έως 90%, αναλόγως των τζίρων.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα ¾ των 50 εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 12 μετοχές από το ίδιο σύνολο πετυχαίνει ανόδους άνω του +3% ενώ καμία δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν πρέπει να πάρει τέτοιο τίτλο με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων καθώς και την διαγραμματική της θέση.

Διακρίνονται ωστόσο οι εξής μετοχές :

Καταρχήν, οι τραπεζικές που όλες τους σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +4,6% αλλά με όχι ιδιαίτερα μεγάλους τζίρους και σε δυσμενή (από την άποψη των trend followers) διαγραμματική θέση, πολύ πιο κάτω από τον ΑΚΜΟ200. Πάντως, σήμερα ο ΔΤΡ καταφέρνει να ανακτήσει με δύναμη, με άνοδο +7,70%, το ψυχολογικό επίπεδο των 300 μονάδων (τώρα στις 312).

Σήμερα δίνει μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών ο ΟΛΠ με ανοδική διάσπαση στροφέα-υψηλού διμήνου.

Νέα υψηλά διμήνου πετυχαίνουν σήμερα 8 μετοχές από τις 50 που παρακολουθούμε και είναι οι, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ. ΜΠΕΛΑ, ΦΡΛΚ, ΠΛΑΚΡ, ΕΛΧΑ, ΠΡΟΦ και ΕΥΔΑΠ.

Η ΟΤΟΕΛ σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο +4,40% με μεγάλους όγκους 250 χιλ τεμαχίων ξεκινώντας από τα χαμηλά έτους.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού διμήνου οι, ΜΥΤΙΛ, ΚΟΥΕΣ, ΕΧΑΕ, ΛΑΜΔΑ και ΟΠΑΠ. Υπάρχουνε δηλαδή μετοχές να αγοράσουμε αν ο ΓΔ ξεπεράσει τις 641 μονάδες.

Ανεξήγητες διανομές εμφανίζονται στην ΛΑΜΔΑ (-2% με 200 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) . Αν δεν σπάσει ανοδικά τα 6,25 ευρώ, η μετοχή από τεχνική άποψη δεν θα πρέπει να αγορασθεί.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text