Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Αλλαγές στις συνθέσεις των δεικτών του Χ.Α. λόγω της MLS Πληροφορική

Αλλαγές στις συνθέσεις των δεικτών του Χ.Α. λόγω της MLS Πληροφορική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αλλαγές στις συνθέσεις των δεικτών του Χ.Α. λόγω της MLS Πληροφορική

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στη σύνθεση των δεικτών των αγορών του σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης και Υπολογισμού των δεικτών, αναφορικά με τη διαχείριση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας "MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.", που την Τρίτη 26 Μαΐου συμπληρώνει 10 εργάσιμες ημέρες.

Οι Βασικοί Κανόνες Διαχείρισης και Υπολογισμού τόσο των Δεικτών της Αγοράς Μετοχών του Χ.Α. όσο και των Δεικτών FTSE/X.A προβλέπουν την αφαίρεση της μετοχής της εταιρείας από τη σύνθεση των δεικτών στους οποίους συμμετέχει σε μηδενική τιμή, προκειμένου η επίδραση της διαγραφής της να μπορεί να αποτυπωθεί αντιπροσωπευτικά για τους διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων και τους εκδότες προϊόντων που παρακολουθούν τους δείκτες.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες:

-    Ως συνέπεια της μηδενικής τιμής της μετοχής στη σύνθεση των δεικτών, η τιμή κλεισίματος του κάθε δείκτη την Τρίτη 26 Μάϊου, και η τιμή εκκίνησης του την Τετάρτη 27 Μάϊου, θα διαφέρουν κατά το βάρος των μετοχών της εταιρείας στη σύνθεσή  του.

-    Στους δείκτες όπου απαιτείται άμεση αντικατάσταση της μετοχής (Γενικός Δείκτης, Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη, Δείκτης ATHEX Select), αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά το κλείσιμο των συναλλαγών της συνεδρίασης της Τετάρτης 27 Μάϊου, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος ενημέρωσης σχετικά με την επικείμενη αντικατάσταση.

-    Η επιλογή του αντικαταστάτη γίνεται σύμφωνα με τη μεθοδολογία των κατά περίπτωση Βασικών Κανόνων Διαχείρισης και Υπολογιασμού των δεικτών με βάση τις τιμές κλεισίματος της Δευτέρας 25 Μάϊου.

Αναλυτικότερα, οι αλλαγές που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στις συνθέσεις των δεικτών είναι οι ακόλουθες:

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α. & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη

Το βάρος των μετοχών της εταιρείας, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης 26 Μάϊου στη σύνθεση του δείκτη είναι 0.03%, όση και κατ' επέκταση η επίδραση του μηδενισμού της τιμής της μετοχής στην τιμή εκκίνησης του δείκτη κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Μάϊου.

Αντικατάσταση μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης 27 Μάϊου, των μετοχών της εταιρείας από τις μετοχές της εταιρείας "Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε." με συντελεστή στάθμισης (Free Float) 49% και capping factor 1.0.

Δείκτης ATHEX Select

Το βάρος των μετοχών της εταιρείας, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης 26 Μάϊου στη σύνθεση του δείκτη είναι 0.83%, όση και κατ' επέκταση η επίδραση του μηδενισμού της τιμής μετοχής στην τιμή εκκίνησης του δείκτη κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Μάϊου.

Αντικατάσταση μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης 27 Μάϊου, των μετοχών της εταιρείας από τις μετοχές της εταιρείας "CNL CAPITAL Ε.Κ.Ε.Σ. ? Δ.Ο.Ε.Ε" με συντελεστή στάθμισης (Free Float) 70% και capping factor 1.0.

FTSE/X.A. Δείκτης Αγοράς

Το βάρος των μετοχών της εταιρείας, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης 26 Μάϊου στη σύνθεση του δείκτη είναι 0.02%, όση και κατ' επέκταση η επίδραση του μηδενισμού της τιμής μετοχής στην τιμή εκκίνησης του δείκτη κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Μάϊου.

Δεν πραγματοποιείται άμεση αντικατάσταση των μετοχών εταιρείας στη σύνθεση του δείκτη.

FTSE/X.A. Τεχνολογίας

Το βάρος των μετοχών της εταιρείας, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης 26 Μάϊου στη σύνθεση του δείκτη είναι 2.09%, όση και κατ' επέκταση η επίδραση του μηδενισμού της τιμής μετοχής στην τιμή εκκίνησης του δείκτη κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Μάϊου.

Δεν πραγματοποιείται άμεση αντικατάσταση των μετοχών εταιρείας στη σύνθεση του δείκτη.

Δείκτης Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης Χ.Α.

Οι μετοχές της εταιρείας "Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε." αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης 27 Μάϊου, και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας "ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS Α.Ε." με συντελεστή στάθμισης (Free Float) 18%.


Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text