Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | «Ενεση» ρευστότητας στα ξενοδοχεία από τη Eurobank

«Ενεση» ρευστότητας στα ξενοδοχεία από τη Eurobank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Ενεση» ρευστότητας στα ξενοδοχεία από τη Eurobank

Στο «πάγωμα» των δόσεων κεφαλαίου για φέτος και για ολόκληρη την επόμενη χρονιά μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, για δάνεια ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που ήταν ενήμερα την 31η Δεκεμβρίου 2019, προχωρεί η Eurobank, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στον κλάδο του τουρισμού. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ που διαθέτει ο τραπεζικός όμιλος για την επανεκκίνηση του κλάδου φιλοξενίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, παρέχει από φέτος τα κεφάλαια κίνησης που απαιτούνται για την επανεκκίνηση και της τουριστικής περιόδου του 2021, μέτρο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, που θα καλύψει τις προκαταβολές που δίνουν για την επόμενη χρονιά οι tour operators και είναι άγνωστο σε ποιο βαθμό θα καταβάλουν φέτος. Η τράπεζα θα συνεχίσει επίσης να χρηματοδοτεί εγκεκριμένες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ και χορηγεί κεφάλαια κίνησης για τις συνολικές ανάγκες του 2020.

Τις πρωτοβουλίες αυτές παρουσίασαν, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, οι επικεφαλής της τράπεζας, με το διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Φωκίωνα Καραβία να δηλώνει ότι για τον όμιλο αποτελεί απόλυτη επιχειρηματική προτεραιότητα να πρωταγωνιστήσει στη στήριξη των επιχειρήσεων και στην επανεκκίνηση της οικονομίας. «Η στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου των ξενοδοχείων –όλων των ξενοδοχείων, μεγάλων, μεσαίων και μικρών– είναι κρίσιμη για τη χώρα και την προοπτική της οικονομίας. Η Eurobank είναι η τράπεζα του ελληνικού τουρισμού. Οχι μόνον για τις ηλιόλουστες μέρες. Είμαστε η τράπεζα του ελληνικού τουρισμού και στα δύσκολα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η Eurobank πρωτοπορεί και ενισχύει το πλέγμα προστασίας για τους επιχειρηματίες πελάτες του ξενοδοχειακού κλάδου, όχι μόνο για τη δύσκολη φετινή χρονιά, αλλά και για το 2021, έτος εξαιρετικά κρίσιμο για τη μεσοπρόθεσμη δυναμική ανάκαμψης του κλάδου», ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής Group Corporate & Investment Banking της Eurobank, Κωνσταντίνος Βασιλείου.

Την κίνηση της Eurobank αναμένεται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text