Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Θέμα ημερών το κλείσιμο του deal στη Forthnet

Θέμα ημερών το κλείσιμο του deal στη Forthnet

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θέμα ημερών το κλείσιμο του deal στη Forthnet

Θέμα ημερών είναι η οριστικοποίηση της συμφωνίας για την πώληση των δανείων της Forthnet, ύψους 310 εκατ. ευρώ, στη σερβική United Group που ανήκει στη βρετανική BC Partners.

Παρά τη βροχή επιστολών από την επενδυτική εταιρεία Duet, που έχασε τη μάχη από την BC Partners στον τελευταίο γύρο υποβολής προσφορών, οι διοικήσεις των τραπεζών θέλουν να βάλουν τέλος σε μια υπόθεση που κράτησε πολλά χρόνια.

Ο χρόνος πιέζει και για έναν ακόμα λόγο: Η Fοrthnet έχει άμεση ανάγκη κεφαλαίων κίνησης, που εκτιμώνται σε επίπεδα άνω των 30 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Ο βρετανικός επενδυτικός όμιλος εμφανίζεται διατεθειμένος «να βάλει πλάτη» και στο θέμα της λεγόμενης ενδιάμεσης χρηματοδότησης, με όρους που δεν είναι γνωστοί. Η ενδιάμεση χρηματοδότηση είναι απαραίτητη, καθώς θα απαιτηθούν μέχρι και έξι μήνες μέχρι την έγκριση της συμφωνίας από τις ρυθμιστικές αρχές Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η συναλλαγή. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η United Group έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εξασφάλισης των απαραίτητων εγκρίσεων για την απόκτηση της Fοrthnet.

Η συμφωνία με την BC Partners/United Group προβλέπει, κατά πληροφορίες, τίμημα κοντά στα 42 εκατ. ευρώ, ενώ σε δεύτερη φάση φαίνεται πως θα αποκτηθεί το μετοχικό ποσοστό που ελέγχουν οι πιστώτριες τράπεζες, το οποίο κινείται κοντά στο 36%.

H BC Partners εξαγόρασε πέρυσι από την KKR, έναντι περίπου 2,6 δισ. ευρώ, τη United Group. Με «όχημα» την τελευταία, προχώρησε στη συνέχεια σε σειρά εξαγορών, με πλέον πρόσφατες την απόκτηση της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας, της Vivacom, αλλά και την κροατική Tele2. Ο βραχίονας επενδύσεων σε τηλεπικοινωνίες και media του βρετανικού ομίλου, που διαχειρίζεται ο Ν. Σταθόπουλος, έχει σήμερα χαρτοφυλάκιο 15 επιχειρήσεων σε Ευρώπη, ενώ ελέγχει και τρεις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Στον βρετανικό όμιλο εμφανίζονται «ζεστοί» για την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία πώλησης της Wind Hellas, από τους δύο βασικούς της μετόχους, που τελικά δεν προχώρησε. Τώρα επιχειρούν να αποκτήσουν τη Fοrthnet, χωρίς να κρύβουν πως διατηρούν το ενδιαφέρον τους και για τη Wind Hellas, στην περίπτωση που υπάρξει νέα απόπειρα πώλησης εντός των προσεχών μηνών ή την επόμενη χρονιά.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση ομολογιούχων (ΜΟΔ) της εταιρείας, με θέμα ημερήσιας διάταξης τη σύντμηση της Περιόδου Μετατροπής από τριμηνιαία σε μηνιαία.

Φώτης Κόλλιας

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text