Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μυτιληναίος: Αποπληρώνει το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

Μυτιληναίος: Αποπληρώνει το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

To δικαίωμα της πρόωρης αποπληρωμής για το εισηγμένο ομόλογο αποφάσισε η εισηγμένη Μυτιληναίος, η οποία μειώνει σημαντικά το κόστος δανεισμού της.

Ειδικότερα, αποφάσισε την πρόωρη αποπληρωμή των ομολογιών στο ελληνικό χρηματιστήριο που έφεραν κουπόνι 3,10%. Η Μυτιληναίος η οποία στο τέλος του τριμήνου διέθετε σημαντική συνολική ρευστότητα 1,5 δισ. από γραμμές χρηματοδότησης και ταμείο 700 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη πρόσφατα εξασφάλισε νέα γραμμή χρηματοδότησης με αρκετά χαμηλότερο επιτόκιο, και αποπληρώνει πλήρως τους ομολογιούχους (προσφέροντας και τους δεδουλευμένους τόκους).

Η συνολική, όμως, ρευστότητα άνω του 1,5 δισ. ευρώ αποτελεί ένα σημαντικό «όπλο» στις επιλογές του ομίλου καθώς μπορεί να σταθμίσει τις ευκαιρίες που εμφανίζονται είτε στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, είτε στις επενδύσεις – μετά τις αλλαγές που προκάλεσε στις τιμές των assets ο κορωνοϊός.

Ολα τα deals στην ελληνική και ξένη αγορά βρίσκονται υπό αναθεώρηση και οι αγοραστές ζητούν χαμηλότερα τιμήματα εξ ου και οι διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει στην ελληνική αγορά (Βλέπε ελληνικές εισηγμένες εταιρείες).

Στο πλαίσιο αυτό η Μυτιληναίος είναι τοποθετημένη με ισχυρό ισολογισμό και έτοιμη, όπως έχει δηλώσει παλαιότερα ο πρόεδρός της, να αποκτήσει οποιοδήποτε στόχο θέσει, δεδομένης της υψηλής ρευστότητας. Και πρόσφατα οι προσφερόμενες εταιρείες που σχετίζονται με την ενέργεια, την μεταλλουργία τα δίκτυα κλπ έχουν αυξηθεί.

 

Δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

Δημήτρης Παφίλας

Πηγή: www.newmoney.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text