Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Τουρισμός: «Ανοίγει» η Ελλάδα για 20-25 χώρες

Τουρισμός: «Ανοίγει» η Ελλάδα για 20-25 χώρες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τουρισμός: «Ανοίγει» η Ελλάδα για 20-25 χώρες

H Ελλάδα θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα σε τουρίστες από περίπου 25 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Κύπρος και το Ισραήλ, από τα μέσα Ιουνίου χωρίς καραντίνα, τόνισαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στο πλαίσιο της μερικής άρσης των μέτρων περιορισμού λόγω κορωνοϊού.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της ελληνικής οικονομίας και η κυβέρνηση βλέπει τον κλάδο ως βασικό μοχλό ανάκαμψης από το lockdown που είχε παγώσει κάθε οικονομική δραστηριότητα.

«Θα υπάρχουν 20-25 χώρες από τις οποίες θα επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα», τόνισε κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι στη λίστα θα περιλαμβάνεται η Κύπρος, το Ισραήλ και χώρες στην κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Η πλήρης λίστα αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα επιτραπεί στους Γερμανούς να επισκεφθούν τη χώρα από τις 15 Ιουνίου. Επίσης, τόνισε ότι θα επανεκκινήσουν διεθνείς πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη από τις 15 Ιουνίου, νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό για την 1η Ιουλίου.

Η Ελλάδα στην παρούσα φάση επιτρέπει σε πολίτες από όλες τις χώρες της ΕΕ πλην Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας, να έρχονται στην Αθήνα αλλά υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών. Επίσης, δεν μπορούν να επισκεφθούν ακόμη τη χώρα ταξιδιώτες από τη Βρετανία και άλλες χώρες εκτός ΕΕ.

Δεύτερη κυβερνητική πηγή υπογράμμισε ότι είναι ακόμη υπό συζήτηση από τους λοιμωξιολόγους για το αν οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ για κορωνοϊό και το αν θα πρέπει να ζητηθεί ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου κορωνοϊού.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να αποκαταστήσει τις διεθνείς πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά από την 1η Ιουλίου αλλά θα αρνηθεί την είσοδο σε τουρίστες από χώρες με αυξημένα κρούσματα έως τις 15 Ιουλίου.


Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text