Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα, Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, τα μεγάλα χθεσινά κέρδη και την θέση του κοντά στα υψηλά διμήνου των 660 μονάδων

Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα, Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, τα μεγάλα χθεσινά κέρδη και την θέση του κοντά στα υψηλά διμήνου των 660 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Ικανοποιητικά για τους αγορασμένους κινείται σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να μην υφίσταται κάποια λογικά αναμενόμενη διόρθωση μετά το χθεσινό άλμα +3,91%, αλλά αντίθετα, να διατηρεί την χθεσινή του νίκη και επιπλέον αυτή τη στιγμή, 4.15 μμ, να κερδίζει και μια μονάδα (στις 661 μονάδες).

 

Η μετα-κορονοιό ανάκαμψη προχωρά κανονικά και εμείς δεν θα πτοηθούμε αν δεν υποστεί ο ΓΔ μια απότομη πολύ ισχυρή διόρθωση χάνοντας το μισό της τελευταίας έγερσης από τις 590 στις 560 μονάδες δηλαδή, κλείνοντας κάτω των 625 μονάδων.

 

Είναι ανεκτή λοιπόν μια διόρθωση του ΓΔ μέχρι τις 625 μονάδες (-5,50% από το χθεσινό κλείσιμο).

 

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά 93% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες λιγοστές αγορές θα γίνουν στο ανοδικό γύρισμα της πρώτης επόμενης διόρθωσης του ΓΔ.

 

Μετοχές

 

Οι ανοδικές μετοχές υπερτερούν οριακά αριθμητικά των καθοδικών ενώ 8 μετοχές, οι ΑΛΜΥ, ΕΕΕ, ΑΤΤ, ΟΤΟΕΛ, ΙΚΤΙΝ, ΠΛΑΚΡ κ;αι ΟΤΟΕΛ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ και ΠΕΙΡ συν την ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Καμία δεν αξίζει πραγματικά τέτοιο τίτλο, ωστόσο πολύ καλά κινούνται με μεγάλους όγκους και μεγάλες σχετικά ανόδους οι, ΕΕΕ, ΔΕΗ, ΟΤΟΕΛ, ΦΡΙΓΟ και ΟΛΘ.

 

Νέα ψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΔΕΗ, ΠΛΑΚΡ, ΚΡΙ, ΜΥΤΙΛ, ΒΙΟΣΚ, ΟΠΑΠ και ΠΡΟΦ.

 

Φωτιά είναι οι τραπεζικές μετοχές. Ο ΔΤΡ από το εντυπωσιακό σημερινό πρωινό +4,50% αυτή τη στιγμή έχει καταπέσει στο -3% (-7,50% πτώση εν μέσω σταθεροποιητικής για τον ΓΔ συνεδρίασης). Γι αυτό εμείς αποφεύγουμε τις τραπεζικές μετοχές.

 

Ποιες μετοχές τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης. Διακρίνουμε τρεις, τις ΣΕΝΕΡ, ΜΟΗ και ΙΝΚΑΤ.

 

Υποτιμημένες μετοχές που κυνηγούν να αγοράσουν οι bottom buyers : Εκτός των τραπεζών (ΔΤΡ -60% από το υψηλό Γενάρη) είναι οι, ΙΝΛΟΤ -69% από το ίδιο υψηλό, ΦΡΙΓΟ -52%, ΟΤΟΕΛ -51%, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -51%, ΑΡΑΙΓ -46%, ΜΙΓ -45% και ΙΚΤΙΝ -41%.

 

Νικήτριες μετοχές του τελευταίου τριμήνου. Είναι οι ΤΕΝΕΡΓ (η μόνη μετοχή που βρίσκεται υψηλότερα του υψηλού Ιανουαρίου), και σε απόσταση μικρότερη του -10% από το υψηλό Ιανουαρίου είναι οι, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ, ΚΡΙ, ΣΑΡ και ΠΡΟΦ. Τέτοιες μετοχές με υψηλή «εξωτερική σχετική ισχύ» αγοράζουν οι trend followers

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text