Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στο Twitter - Υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα για τα social media

Ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στο Twitter - Υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα για τα social media

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στο Twitter - Υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα για τα social media

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραφε την Πέμπτη το βράδυ (ώρα Ελλάδος) εκτελεστικό διάταγμα το οποίο θα αφαιρεί σειρά νομικών προνοιών που προστατεύουν τις εταιρείες social media από το να καθίστανται υπεύθυνες για όσα γράφουν ή αναρτούν οι χρήστες τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης (Γενικός Εισαγγελέας) των ΗΠΑ William Barr, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διαδικασία υπογραφής του διατάγματος, ανέφερε ότι το υπουργείο θα κινηθεί νομικά κατά των εταιρειών social media, τονίζοντας ότι η προστασία τους "είχε εκταθεί σε βαθμό που ερχόταν σε αντίθεση με την αρχική πρόθεση του νομοθέτη".

Με βάση το τωρινό νομοθετικό πλαίσιο, εταιρείες όπως η Twitter και η Facebook προστατεύονται από το να καταστούν υπεύθυνες για το περιεχόμενο των αναρτήσεων των χρηστών τους. Πλέον, "δεν θα μπορούν να κρατούν αυτή την ασπίδα", με βάση το περιεχόμενο του εκτελεστικού διατάγματος, τόνισε ο Ντ. Τραμπ.

Η οργή του προέδρου των ΗΠΑ προήλθε από τη σήμανση δύο tweet του, σχετικών με την επιστολική ψήφο στις ΗΠΑ, ως "πιθανώς παραπλανητικών", με παραπομπή σε ρεπορτάζ σχετικά με τα σχόλιά του από πλευράς του Twitter.

Ο Τραμπ απάντησε κατηγορώντας την Twitter για απόπειρα λογοκρισίας και επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος.

 

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text