Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει έντονα σήμερα (Παρ, 29/5/20) χωρίς να χάνει τις 650 μονάδες

Ο ΓΔ διορθώνει έντονα σήμερα (Παρ, 29/5/20) χωρίς να χάνει τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αναμενόμενη, λογική, ακίνδυνη προς το παρόν και εν πολλοίς επιθυμητή είναι η σημερινή διόρθωση της αγοράς. Μετά από ένα ισχυρό πενθήμερο ανοδικό κύμα στον ΓΔ από τις 593 στις 665 μονάδες (+12%), έρχεται σήμερα μια λογική διόρθωση -1,82% (στις 653 μονάδες, στις 4.10 μμ) εκτονώνοντας την ανάγκη των βραχυχρονίων παικτών για «κεφαλαιοποίηση κερδών». Ο ημερήσιος τζίρος είναι αυξημένος, 95 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, ενώ την ίδια διορθωτική συμπεριφορά, αλλά με πιο ήπιο τρόπο, δείχνουν και οι κύριοι ξένοι δείκτες.

Δεν θα μας πτοεί η διόρθωση όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το μισό της 5νθήμερης εκτίναξης δηλαδή όσο δεν θα πέφτει κάτω από τις 625 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 93% με μετοχές και 7% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 4/5 των μετοχών και ανοδικά το 1/5,  ενώ 9 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΤΙΤ, ΑΛΜΥ ΦΡΛΚ, ΑΤΤ, ΙΝΤΚΑ και ΟΠΑΠ, σημειώνουν μεγάλες διορθώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΔΕΗ και ΟΛΥΜΠ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι αναμφίβολα η ΔΕΗ με μεγάλη άνοδο +6% και μεγάλους όγκους 1,5 εκατ τεμαχίων σε νέα υψηλά διμήνου. Ωστόσο, η μετοχή μπορεί να θεωρηθεί υπεραγορασμένη (+125% από το χαμηλό Μαρτίου). Το ράλι της ΔΕΗ μπορεί να οφείλεται σε αναμενόμενες κορονο-επιδοτήσεις, μάνα εξ ουρανού για την προβληματική εταιρία.

Η ΟΛΥΜΠ κερδίζει και αυτή +4,90% με 130 χιλ τεμάχια καθώς έχει βρεθεί βραχυχρονίως υπερπωλημένη (το χθεσινό κλείσιμο -19% από το υψηλό Απριλίου).

Αλλά το κύριο συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι η μεγάλη διόρθωση των τραπεζών (ΔΤΡ -6,50%) δικαιολογημένη κατά κάποιο τρόπο μετά από άλμα +35% εντός 5 συνεδριάσεων !

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών  ή πωλήσεων με διασπάσεις μεσοπρόθεσμων αντιστάσεων και στηρίξεων αντίστοιχα.

Νέα υψηλά διμήνου σημειώνουν στην σημερινή πτωτική συνεδρίαση οι, ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ, ΚΡΙ, ΤΕΝΕΡΓ και ΠΛΑΚΡ και νέα χαμηλά δεν σημειώνει καμία.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης οι, ΕΧΑΕ, ΚΟΥΕΣ, ΜΟΗ και ΟΛΘ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text