Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Αργεντινή: Κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση χρέους

Αργεντινή: Κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση χρέους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αργεντινή: Κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση χρέους

Κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές της βρίσκεται η Αργεντινή, μετά τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση χρέους, ύψους 65 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Το Μπουένος Άιρες παρουσίασε μια τροποποιημένη πρόταση την Πέμπτη με ελαφρώς προγενέστερες λήξεις και συντομότερη διετή περίοδο χάριτος για τις πληρωμές κουπονιών, αφού νωρίτερα απέρριψε την προσφορά από τις δύο βασικές ομάδες πιστωτών.

Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας της Νότιας Αμερικής δήλωσε ότι η νέα πρόταση από τους ομολογιούχους ήταν ένα βήμα προς τη «σωστή κατεύθυνση», αλλά εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται σε αυτό που χρειάζεται η χώρα για να ξεφύγει από την κρίση του χρέους εν μέσω μιας μακράς ύφεσης.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η τελευταία εξέλιξη αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη ένδειξη, με την τροποποιημένη πρόταση της Αργεντινής να είναι πιο κοντά σε αυτό που μπορεί να αποδεχτούν οι πιστωτές.

«Απαιτείται περισσότερη δουλειά, αλλά οι δύο πλευρές πλησιάζουν», σχολιάζουν αναλυτές Morgan Stanley.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η καθαρή παρούσα αξία (NPV) της νέας πρότασης διαμορφώνεται σε 41,5 σεντς, από 33 σεντς που ήταν η προηγούμενη πρόταση.

«Πρόκειται για μία αξιοπρεπή βελτίωση και πλησιάζει πολύ στην περιοχή 45-50, επίπεδο στο οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία», αναφέρει η Morgan Stanley, η οποία θεωρεί πιθανή την επίτευξή της εντός του γ΄τριμήνου του 2020.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις έχει παραταθεί έως τις 2 Ιουνίου 2020.


Πηγή: bankingnews.gr


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text