Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ετήσιες απώλειες 365.000 ευρώ για την Briq από το «κούρεμα» των ενοικίων

Ετήσιες απώλειες 365.000 ευρώ για την Briq από το «κούρεμα» των ενοικίων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ετήσιες απώλειες 365.000 ευρώ για την Briq από το «κούρεμα» των ενοικίων

Του Νίκου Ρουσάνογλου

Απώλειες της τάξεως του 10% των ετησιοποιημένων εσόδων από μισθώματα ή περίπου 365.000 ευρώ αναμένει κατ’ ελάχιστον, για το 2020, η διοίκηση της Briq Properties ΑΕΕΑΠ. Η μείωση αυτή αποδίδεται στα μέτρα που έχει νομοθετήσει η πολιτεία για την ελάφρυνση των πληττόμενων επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως για παράδειγμα η μείωση ενοικίου κατά 40%, η οποία επεκτάθηκε και τον Ιούνιο σε όσα εμπορικά καταστήματα το επιλέξουν, ενώ στην περίπτωση των ξενοδοχείων, πρόσφατα δόθηκε παράταση και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι η Briq Properties έχει έκθεση τόσο στον ξενοδοχειακό κλάδο, έχοντας αποκτήσει, μεταξύ άλλων, τρία ξενοδοχεία της αλυσίδας Mr. & Mrs. White, σε Κέρκυρα, Πάρο και Τήνο, τα οποία εκμισθώνει στη HotelBrain, όσο και στον κλάδο των εμπορικών καταστημάτων. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελούνταν από 25 επενδυτικά ακίνητα συνολικής αξίας 68,2 εκατ. ευρώ, έναντι 22 ακινήτων αξίας 59,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019. Μεταξύ άλλων, αποκτήθηκαν το ξενοδοχείο Mr. and Mrs. White στην Κέρκυρα αντί 3 εκατ. ευρώ, ένα εμπορικό κατάστημα στο Ρέθυμνο (1,1 εκατ. ευρώ), ενώ στις αρχές Μαρτίου, ολοκληρώθηκε και η απόκτηση εταιρείας, η οποία έχει στην κατοχή της το ξενοδοχείο τριών αστέρων Plaza Hotel, που βρίσκεται στην περιοχή Καναπίτσα της Σκιάθου, συνολικής επιφάνειας 3.888 τ.μ., αντί ποσού 3,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το επενδυτικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με προσοχή, ως αποτέλεσμα των εξελίξεων στην οικονομία. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία διαθέτει ισχυρή ρευστότητα, έχοντας ταμειακά διαθέσιμα 15,28 εκατ. ευρώ και γραμμή χρηματοδότησης, μέσω ομολογιακού δανείου ύψους 12,72 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία έχει λάβει μέτρα ώστε να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις λόγω της απώλειας του εισοδήματός της από ενοίκια. Μεταξύ άλλων, έχει μειώσει τις χρηματοοικονομικές δαπάνες, αποπληρώνοντας τα ομολογιακά δάνεια που είχε λάβει στο παρελθόν, αλλά και μειώνοντας τα λειτουργικά της έξοδα, όπου αυτό είναι εφικτό. Ειδικότερα, εντός του Απριλίου, αποπληρώθηκαν ομολογίες συνολικής αξίας 12,57 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα, σήμερα, η εισηγμένη να έχει σχεδόν μηδενικό δανεισμό. Πάντως, επί του παρόντος, η διοίκηση της Briq Properties ΑΕΕΑΠ αποφεύγει να προχωρήσει σε μια συνολική και τεκμηριωμένη πρόβλεψη για τον αντίκτυπο των συνεπειών του κορωνοϊού στα κέρδη του ομίλου και της εταιρείας για το 2020.

Κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 1,13 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 172.000 ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η σημαντική άνοδος κατά το φετινό διάστημα οφείλεται και σε κέρδη από την απόκτηση θυγατρικής, κατά το ποσό των 848.000 ευρώ. Πάντως, ακόμα και χωρίς να υπολογιστεί αυτό το έκτακτο κέρδος, τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 77,8% σε 562.000 ευρώ, από 316.000 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Αντίστοιχα, τα έσοδα από ενοίκια ανήλθαν σε 963.000 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 53,7%, από 626.000 ευρώ πέρυσι, ως αποτέλεσμα της προσθήκης νέων ακινήτων εισοδήματος στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Briq Properties.


Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text