Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Mea culpa από Goldman Sachs για το ράλι των μετοχών

Mea culpa από Goldman Sachs για το ράλι των μετοχών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Goldman Sachs υπέκυψε ουσιαστικά στην πίεση που προκαλεί το συνεχιζόμενο ράλι στη Wall Street και εγκατέλειψε τις απαισιόδοξες προβλέψεις για βουτιά των μετοχών.

Στρατηγικοί αναλυτές της, υπό τον David Kostin αναθεώρησαν την πρόβλεψη ότι ο δείκτης S&P θα βουτήξει στις 2.400 μονάδες (πτώση άνω του 20% από το κλείσιμο των 3.044 της Παρασκευής) και τώρα βλέπουν ότι οι πτωτικοί κίνδυνοι περιορίζονται σε υποχώρηση μόλις στις 2.740 μονάδες. Ο δείκτης μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει έως και τις 3.200 μονάδες έγγραψε σε έκθεση με ημερομηνία 29 Μαϊου.

«Το ισχυρό ριμπάουντ σημαίνει ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις μας για τις 2.400 μονάδες είναι απίθανο να επιβεβαιωθούν», γράφουν οι αναλυτές. «Οι νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές περιορίζουν την πιθανή πτώση στο 10%», σημειώνουν.

Η στροφή ήρθε αμέσως μόλις οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co κινήθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση, βγαίνοντας από τη θέση «ταύρου» που είχαν υιοθετήσει. Ο Marko Kolanovic σε ανάλυση του στις 28 Μαϊου προειδοποίησε για τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs διατήρησαν πάντως το στόχο για το τέλος του έτους στις 3.000 μονάδες. Επιμένουν ότι οι βραχυπρόθεσμες αποδόσεις υπόκεινται σε πτωτικούς κινδύνους (ή «ουδέτερους» στην καλύτερη περίπτωση) εξαιτίας του ρίσκου σε ότι αφορά την οικονομία, τα κέρδη, το εμπόριο και την πολιτική. Ευρύτερη συμμετοχή στο ράλι είναι απαραίτητη για να κινηθεί ο S&P 500 υψηλότερα, λένε.

Να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός δείκτης κερδίζει 36% από τα χαμηλά στις 23 Μαρτίου, χάρις στις μαζικές κινήσεις τόνωσης σε νομισματικό και δημοσιονομικό επίπεδο.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text