Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Χαντζηνικολάου (ΕΧΑΕ): Θέλουμε να φέρουμε νέες εταιρείες στο ΧΑ

Χαντζηνικολάου (ΕΧΑΕ): Θέλουμε να φέρουμε νέες εταιρείες στο ΧΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χαντζηνικολάου (ΕΧΑΕ): Θέλουμε να φέρουμε νέες εταιρείες στο ΧΑ

«Είμαστε 100% ευαισθητοποιημένοι στο να προσελκύσουμε νέες εταιρείες και νέους επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Δυστυχώς η ελληνική οικονομία προέρχεται από μια μακρόχρονη περίοδο προκλήσεων που αναμφίβολα έπληξε τις αποταμιεύσεις, άρα επηρέασε και τη δυνατότητα επένδυσης πολλών ατόμων. Και εκεί που η κατάσταση είχε αρχίσει να επανέρχεται δυναμικά ακολούθησε η έλευση της πανδημίας. Θα περάσει όμως αυτό και η ζωή πηγαίνει μπροστά.

Με την επικαιροποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού που γίνεται σε συνεργασία με την McKinsey, θα στοχεύσουμε στην προσέλκυση νέων εταιρειών, μικρών και μεγάλων, αλλά και επενδυτών από Ελλάδα και από το εξωτερικό. Αυτά είναι αλληλένδετα, γιατί για να προσελκυσθούν οι επενδυτές θέλουν εταιρείες και για να προσελκυσθούν οι εταιρείες ζητούν όγκους συναλλαγών. Βέβαια, στους στόχους μας είναι και να υπάρξουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου το ΧΑ να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να ενισχύσει τις επιδόσεις του».

Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΕΧΑΕ κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου) (ΣΕΔ) κ. Νίκου Οικονομόπουλου, ενώ σε ερώτηση μετόχου σχετικά με το σενάριο συνεργασίας του ΧΑ με άλλα χρηματιστήρια, ο κ. Χαντζηνικολάου σημείωσε: «Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, ωστόσο προτεραιότητα είναι η ισχυροποίηση της παρουσίας μας στην εγχώρια αγορά. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, αλλά από θέση ισχύος και με γνώμονα το πώς θα ενισχύσουμε την εγχώρια αγορά».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην αύξηση της αξίας των συναλλαγών που σημειώθηκε πέρυσι (από τα 55,7 στα 67,4 εκατ. ο μέσος ημερήσιος όγκος των συναλλαγών), τάση που συνεχίζεται και μέσα στο 2020 (+20,7% από την αρχή του έτους έως σήμερα, στα 73,6 εκατ. ευρώ). Ωστόσο σημείωσε πως η φετινή σύγκριση γίνεται με ένα σχετικά αναιμικό πρώτο τετράμηνο του 2018.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ψήφισε τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή, ενώ λόγω έλλειψης της απαιτούμενης εκ του νόμου ελάχιστης απαρτίας, το θέμα της επιστροφής κεφαλαίου ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή μεταφέρθηκε σε επαναληπτική γενική συνέλευση.

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text