Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Δευτ, 1/6/2020) αδυνατεί να ανακτήσει τις ζημιές του rebalancing της Παρασκευής που έκαναν οι ξένοι θεσμικοί

Ο ΓΔ σήμερα (Δευτ, 1/6/2020) αδυνατεί να ανακτήσει τις ζημιές του rebalancing της Παρασκευής που έκαναν οι ξένοι θεσμικοί

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η μέχρι τούδε (4.00 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ χάνει το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής προσυνεδριακής ανόδου +1,10% περιοριζόμενος σε μικρότερη άνοδο +0,30% (στις 654 μονάδες) γεμίζοντας πτωτικά τα 2/3 του πρωινού ανοδικού χάσματος. Ο τζίρος είναι αρκετά αυξημένος (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται ανοδικά (με εξαίρεση τον γερμανικό δείκτη) πολύ κοντά στα υψηλά διμήνου.

Σε γράφημα κλεισιμάτων η εικόνα του ΓΔ δεν είναι καθόλου άσχημη καθώς ο εν λόγω δείκτης κινείται πολύ κοντά στα υψηλά διμήνου δηλαδή, σε καθαρά ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση.

Διατηρούμε την αισιοδοξία μας την οποία θα μετριάσουμε μόνον αν ο ΓΔ υποχρεωθεί σε άσχημη διόρθωση χάνοντας το μισό του τελευταίου ανοδικού κύματος από τις 590 στις 660 μονάδες δηλαδή κλείνοντας κάτω των 625 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις γιατί θα είναι πολύ δύσκολο για τον ΓΔ να κλείσει πάνω από το άνοιγμά του των 661 μονάδων, οπότε εμείς θα προχωρούσαμε σε περιορισμένες αγορές.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή των καθοδικών ενώ 5 μετοχές, οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΚΡΙ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ και ΑΔΜΗΕ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με  2 μετοχές, πολύ μικρότερης σημασίας, τις ΙΚΤΙΝ και ΠΛΑΙΣ, που χάνουν χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων καθώς και τη διαγραμματική θέση, θεωρούμε τον ΜΥΤΙΛ.

Πολύ καλά κινούνται σήμερα οι, ΜΟΗ, ΑΔΜΗΕ, ΚΡΙ, ΓΕΚΤ, ΕΧΑΕ και ΔΕΗ, πετυχαίνοντας νέα υψηλά διμήνου.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέα – υψηλού διμήνου οι, ΣΕΝΕΡ, ΚΟΥΕΣ, ΛΑΜΔΑ και ΟΛΘ.

«Πωλητική αντεπίθεση» δέχονται σήμερα οι τράπεζες καθώς ο ΔΤΡ άνοιξε το πρωί στις 350 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 333 (πτώση -4,90%) απομακρυνόμενος από τον εμφανή στροφέα των 370 μονάδων.

Ποια μετοχή θα αγόραζε σήμερα το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο αν ο ΓΔ έκλεινε πάνω από τις 661 μονάδες : τον ΜΥΤΙΛ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text