Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Προς αναβολή το δικαστήριο για Creta Farms - Το forensic της Deloitte τινάζει στον αέρα τα οικονομικά της συμφωνίας συνδιαλλαγής

Προς αναβολή το δικαστήριο για Creta Farms - Το forensic της Deloitte τινάζει στον αέρα τα οικονομικά της συμφωνίας συνδιαλλαγής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προς αναβολή το δικαστήριο για Creta Farms - Το forensic της Deloitte τινάζει στον αέρα τα οικονομικά της συμφωνίας συνδιαλλαγής

Στα χέρια Χουρδάκη το οριστικό κείμενο από την Πέμπτη 28 Μαΐου - Το πινγκ πονγκ που προηγήθηκε και ο ρόλος των δικαστικών αρχών - Οι καυτές διαπιστώσεις του πορίσματος

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να αναβληθεί το δικαστήριο που καλείται να δικάσει την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 την αίτηση συμφωνίας συνδιαλλαγής για την εξυγίανση της Creta Farms καθώς το πόρισμα δικανικού ελέγχου (Forensic) της Deloiite αναδεικνύει «τέρατα» τα οποία οδηγούν στην ανάγκη αναμόρφωσης των οικονομικών καταστάσεων του παρελθόντος αλλά και των τρεχόντων οικονομικών στοιχείων (αυτών που αναγράφονται στη συμφωνία συνδιαλλαγής και αφορούν σε δραστηριότητα μετά τον τελευταίο ισολογισμό που χρησιμοποιείται αίτηση που υπεβλήθη στο δικαστήριο) που συντάχθηκαν με ευθύνη του CRO κ. Μιχάλη Χουρδάκη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το τελικό κείμενο του πορίσματος του δικανικού ελέγχου της Deloiite βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη 28 Μαΐου (αφού είχε γίνει προηγουμένως μπαλάκι του πιγκ πονκ) στα χέρια του CRO κ. Χουρδάκη και της διοίκησης της Creta Farms που σημειωτέον δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως ανακοίνωση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Το πόρισμα δεν διαφέρει από το κείμενο που είχε παραδοθεί προ ολίγων εβδομάδων όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews και το οποίο η διοίκηση της Creta Farms ισχυρίστηκε ότι δεν είχε παραλάβει «πατώντας» στο συμφωνητικό που ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξουν παρατηρήσεις από πλευράς εταιρίας προκειμένου να οριστικοποιήσει η Deloitte το πόρισμά της.

Καλά πληροφορημένες αρχές αναφέρουν μάλιστα ότι έχει δώσει το ΟΚ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όχι μόνο στην διοίκηση της Creta Farm αλλά και σε δικαστικές αρχές που ζήτησαν την προσκόμισή του πορίσματος εκδίδοντας εισαγγελική παραγγελία.

Μάλιστα η εισαγγελική παρέμβαση φαίνεται να ήταν καταλυτική στο να αποτρέψει την προσπάθεια του CRΟ κ. Χουρδάκη και της διοίκησης της Creta Farm να καθυστερήσει την οριστική παράδοση του πορίσματος και να την μεταθέσει για μετά το δικαστήριο της ερχόμενης Παρασκευής.

Ωστόσο πλέον υπάρχει ανατροπή των δεδομένων καθώς τα στοιχεία του forensic οδηγούν σε αναπόφευκτη αναμόρφωση των οικονομικών στοιχείων.

Και αυτό διότι στο πόρισμα υπάρχουν συμπεράσματα για «περαιωμένα έργα» εκατομμυρίων ευρώ στα οποία δεν ταυτοποιούνται τα τιμολόγια που εμφανίστηκαν ή δεν υπάρχουν ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τον έλεγχο της Deloitte δηλώθηκαν ως τιμολόγια εργασιών αποκατάστασης της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στο εργοστάσιο της εταιρίας τα οποία όμως είχαν εκδοθεί προγενέστερα της πυρκαγιάς.

Επίσης υπάρχουν διαπιστώσεις για ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ που μέσω Novapolt κατέληξαν σε προσωπικούς λογαριασμούς βασικού μετόχου, για πληρωμή 600.000 ευρώ σε εταιρία συμβούλων χωρίς να υπάρχει παραδοτέο, για πληρωμές δικηγόρων μέσω διαφημιστικής εταιρίας και με αιτιολόγηση έκδοση διαφημιστικών φυλλαδίων, για ανύπαρκτα ημιέτοιμα αποθέματα 90 τόνων, για την εμφάνιση τιμολογίων για διεξαγωγή open day ύψους 900.000 ευρώ ενώ στην πραγματικότητα οι δαπάνες ήταν της τάξεως των 50.000 ευρώ κ.ά.

 

Νίκος Καρούτζος

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text