Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Άρχισε ο μετασχηματισμός της Alpha Bank

Άρχισε ο μετασχηματισμός της Alpha Bank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Άρχισε ο μετασχηματισμός της Alpha Bank

Την έναρξη της διαδικασίας διάσπασης της τράπεζας διά απόσχισης κλάδου με τη σύσταση νέας εταιρείας, την οποία η τράπεζα κατονομάζει ως επωφελούμενη, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο αυτής, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Στο πλαίσιο της απόσχισης, ο κλάδος τραπεζικής δραστηριότητας της Alpha Bank θα μεταβιβαστεί στην επωφελούμενη εταιρεία, η οποία θα κατέχει τραπεζική άδεια και θα είναι 100% θυγατρική της διασπώμενης εταιρείας.

Η διασπώμενη θα διατηρήσει δραστηριότητες και στοιχεία ενεργητικού και παθητικού, που δεν αφορούν την κύρια τραπεζική δραστηριότητα, και, με την ολοκλήρωση της διάσπασης, θα παύσει να είναι πιστωτικό ίδρυμα, ενώ οι μετοχές της θα παραμείνουν εισηγμένες στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η 30ή Ιουνίου 2020 ορίστηκε ως ημερομηνία του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Απόσχισης.

Όλες οι πράξεις, που διενεργούνται από τη διασπώμενη μετά την ημερομηνία του Ισολογισμού Μετασχηματισμού και αφορούν τον εισφερόμενο κλάδο τραπεζικής δραστηριότητας, θεωρούνται ότι διενεργούνται για λογαριασμό της επωφελούμενης εταιρείας.

Το σύνολο των δικαιωμάτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα διατηρηθεί και κατόπιν της ολοκλήρωσης της απόσχισης.

Η ολοκλήρωση της απόσχισης τελεί υπό την αίρεση των απαιτούμενων εγκρίσεων από το Δ.Σ. και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text