Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Γερμανία: Επιπλέον κόστος 7,6 δισ. ευρώ θα αναλάβουν τα ασφαλιστικά ταμεία για τεστ κορονοϊού

Γερμανία: Επιπλέον κόστος 7,6 δισ. ευρώ θα αναλάβουν τα ασφαλιστικά ταμεία για τεστ κορονοϊού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γερμανία: Επιπλέον κόστος 7,6 δισ. ευρώ θα αναλάβουν τα ασφαλιστικά ταμεία για τεστ κορονοϊού

Περισσότερο από 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ θα κοστίσουν για το τρέχον έτος στα ασφαλιστικά ταμεία τα μαζικά τεστ κορονοϊού στα οποία θέλει να υποβάλει τον πληθυσμό η γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Ταμείων στην "Neue Osnabruecker Zeitung", αυτό θα σημάνει και αυξήσεις στις εισφορές κατά 0,8 μονάδα για τα 73 εκατομμύρια των ασφαλισμένων. Τα Ταμεία ζητούν τώρα από την κυβέρνηση την πλήρη κάλυψη των επιπλέον εξόδων, ενώ εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την "αόριστη" δήλωση του υπουργού Υγεία Γενς Σπαν ότι θα συζητήσει το θέμα με τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ κατά το δεύτερο μισό του έτους.

Ο κ. Σπαν ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το σχέδιό του για συστηματικά τεστ κορονοϊού σε σχολεία, νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας. Το κόστος, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αναλάβουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Η Ένωση των ασφαλιστικών Ταμείων από την πλευρά της εκτιμά ότι, εάν διενεργούνται 4,5 εκατομμύρια τεστ για κάθε μία από τις 32 εβδομάδες που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους, το κόστος για τα Ταμεία θα ανέλθει σε 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ.


Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text