Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | BofA: Πού θα φτάσουν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών

BofA: Πού θα φτάσουν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
BofA: Πού θα φτάσουν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών

Τα αποτελέσματα τριμήνου των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών βάζει στο μικροσκόπιό της η Bank of America Merrilly Lynch, η οποία και συστήνει στους επενδυτές την αγορά δύο εξ αυτών. Συγκεκριμένα διατηρεί τη σύσταση αγοράς (buy) για τις Alpha Bank και Eurobank, για τις οποίες και βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου των μετοχών σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. Από την άλλη έχει σύσταση υποαπόδοσης (underweight) για την Πειραιώς και την Eθνική Τράπεζα.

Σε όλες τις περιπτώσεις τόσο τα αποτελέσματα όσο και τα σχέδια για προσεχές μέλλον έχουν επηρεαστεί από την πανδημία και τον ισχυρό αντίκτυπό της στην οικονομία. Οι νέοι τιμοί στόχοι που δίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θέλουν τον τίτλο της Alpha Bank στα 0,94 ευρώ, δηλαδή περίπου 60% υψηλότερα από τα υφιστάμενα επίπεδα, ενώ δίνουν περιθώριο ανόδου περίπου 30% στη Eurobank με την μετοχική τιμή της να φτάνει στα 0,52 ευρώ. Η τιμή στόχος για την Εθνική Τράπεζα είναι τα 1,26 ευρώ, πολύ κοντά στα σημερινά επίπεδα. Από την άλλη για την Πειραιώς είναι τα 1,28 ευρώ, δηλαδή 12% χαμηλότερα από τα υφιστάμενα επίπεδα.

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών, σημειώνει για την Alpha Bank ότι η διοίκηση αναμένει πως τα NPEs φέτος θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με το 2019. Στο επίκεντρο των σχεδίων της τράπεζας παραμένει το Project Galaxy.

Για την Eurobank σχολιάζει πως το κλειδί βρίσκεται στο project Cairo, το οποίο και προχωρά- κάτι που αποτελεί θετικό σημάδι. Για την Εθνική Τράπεζα σημειώνει πως εμφανίζει τον καλύτερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων (NPEs) μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Όσον αφορά στην Πειραιώς τέλος επισημαίνει πως θα βρει στήριγμα στις πράξεις TRLTRO της ΕΚΤ και τις εγγυήσεις κρατικών δανείων.


Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text