Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σημειώνει σήμερα (Τετ, 3/6/2020) οριακά νέο υψηλό διμήνου αποκρούοντας ήπια σημερινή «πωλητική αντεπίθεση»

Ο ΓΔ σημειώνει σήμερα (Τετ, 3/6/2020) οριακά νέο υψηλό διμήνου αποκρούοντας ήπια σημερινή «πωλητική αντεπίθεση»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική κρίνουμε και την σημερινή συνεδρίαση : Ο ΓΔ ξεκίνησε το πρωί αρκετά δυνατά με χάσμα +0,90% (στις 676 μονάδες), αμέσως δέχθηκε πωλητική αντεπίθεση που τον βύθισε στις 672 μονάδες (+0,24% από το χθεσινό κλείσιμο) αλλά τώρα ανακάμπτει στις 673 μονάδες (+0,40% από το χθεσινό κλείσιμο). Ο τζίρος είναι καλός (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες «πετάνε» σε νέα υψηλά διμήνου (DAX +2%).

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να δείχνει λίγο κουρασμένος μετά από 20ήμερο ισχυρό +14% ράλι από τις 590 στις σημερινές 673 μονάδες, αλλά εμείς θα διατηρούμε την αισιοδοξία μας όσο οι διορθώσεις του δεν θα χάνουν σωρευτικά περισσότερο του 50% του τρέχοντος ράλι που σημαίνει ότι στη παρούσα συγκυρία δεν θα πρέπει ο ΓΔ να πέσει κάτω των 630 μονάδων διότι τότε, από διαγραμματική άποψη, θα χάσει την ανοδική του ορμή.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 8 μετοχές , οι ΜΙΓ, ΙΝΚΑΤ, ΑΛΦΑ, ΦΡΙΓΟ, ΑΒΑΞ, ΤΙΤΚ, ΙΝΤΚΑ και ΕΛΛΑΚΤ, κερδίζουν πάνω από +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΤΕΝΕΡΓ, που χάνει περισσότερο του -3%.

Οι μετοχές της ημέρας : θεωρούμε τις ΜΙΓ και ΙΝΚΑΤ που πετυχαίνουν τις μεγαλύτερες για εμπορεύσιμη μετοχή ανόδους της ημέρας, +18% και 10,38% αντίστοιχα, με μεγάλους όγκους, 8,15 εκατ και 58 χιλ τεμάχια αντίστοιχα, ξεπερνώντας το υψηλό Απριλίου.

Το ίδιο συμβάν, διάσπαση του υψηλού Απριλίου αλλά με μέτριους όγκους, πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΒΙΟ και ΕΧΑΕ.

Νέα υψηλά διμήνου καταγράφουν οι αναφερθείσες, ΜΙΓ, ΙΝΚΑΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΒΙΟ,ΕΧΑΕ συν τις, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΧΑ, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ.

Τείνουν να ξεπεράσουν το υψηλό Απριλίου οι ΣΕΝΕΡ και ΕΕΕ.

Υπερπωλημένες μη-τραπεζικές μετοχές που να χάνουν περισσότερο του -50% από το υψηλό Ιανουαρίου. Είναι οι, ΙΝΛΟΤ, ΦΡΙΓΟ, ΑΡΑΙΓ και ΟΤΟΕΛ. Αν είμασταν χαρτοφυλάκιο υψηλού κινδύνου θα ποντάραμε σε ΦΡΙΓΟ με στοπ λοςς τα 11 λεπτά.

Διανομές διακρίνουμε στην νικήτρια ΤΕΝΕΡΓ (-5,57% με 150 χιλ τεμάχια). Συνήθως, τέτοια χτυπήματα στα ψηλά του γραφήματος δεν συνιστούν μεσοπρόθεσμα σήματα πώλησης.

Γενικά σήμερα, χτυπάνε μετοχές που υπεραπέδοσαν στο πρώτο πεντάμηνο 2020 (ΤΕΝΕΡΓ, ΜΠΕΛΑ, ΠΛΑΚΡ, ΕΥΑΠΣ, ΟΤΕ, ΠΡΟΦ , ΣΑΡ, ΚΟΥΕΣ ) και αγοράζουν τράπεζες (ΔΤΡ +3,20% ο οποίος αρχίζει να πλησιάζει τον στροφέα των 370 μονάδων του Απριλίου (τρέχουσα τιμή 352).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text