Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | FF: Να μην προχωρήσει η εκκαθάριση της ασιατικής θυγατρικής ζητεί ο Δ. Κουτσολιούτσος

FF: Να μην προχωρήσει η εκκαθάριση της ασιατικής θυγατρικής ζητεί ο Δ. Κουτσολιούτσος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
FF: Να μην προχωρήσει η εκκαθάριση της ασιατικής θυγατρικής ζητεί ο Δ. Κουτσολιούτσος

Με ανοιχτή επιστολή του προς το ΔΣ της Folli Follie, ο βασικός μέτοχος επανέρχεται στις εξελίξεις γύρω από το μέλλον της εταιρείας και ζητά από το ΔΣ να μην προχωρήσει στις διαδικασίες εκκαθάρισης του βραχίονα του ομίλου Folli Follie στην Ασία.

Παραβλέποντας τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η δραστηριότητα στην Ασία αποτέλεσε το επίκεντρο του μεγάλου σκανδάλου στον όμιλο, αναφέρει ότι «αυτή αποτέλεσε την ατμομηχανή του ομίλου, δημιουργώντας κατά τα 15 χρόνια λειτουργίας της από το μηδέν ίδια κεφάλαια 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα κεφάλαια αυτά τα διέθεσε απλόχερα για να χρηματοδοτεί όλες ανεξαιρέτως τις εταιρείες του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής της, χορηγώντας αφειδώς τα παραγόμενα από αυτήν εμπορεύματα με πίστωση τιμήματος, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει απαιτήσει από τις εταιρείες την εξόφληση των οφειλών τους». Δυστυχώς, όπως λέει, τα τελευταία δύο χρόνια η διοίκηση της Folli Follie έχει επιλέξει να οδηγήσει σε μαρασμό τόσο την παραγωγική, όσο και την εμπορική της δραστηριότητα.

Θεωρεί ότι το αποφασισθέν κλείσιμο του ασιατικού βραχίονα της εταιρείας θα επιφέρει τελειωτικό χτύπημα, την ώρα που ανοίγουν τα καταστήματα στην Ιαπωνία και στην Κίνα με τους ανταγωνιστές του δικτύου να έχουν ήδη πετύχει πωλήσεις που κυμαίνονται από 50% έως 100% του περσινού τζίρου. Ο κ. Κουτσολιούτσος ζητά μεταξύ άλλων να μην γίνει ότι έγινε με τη Links of London, που με την άτακτη πτώχευση καταστράφηκε μια επένδυση 80 εκατ. ευρώ.

«Γνωρίζω ότι πετύχατε να λάβετε από την Πολιτεία ασυλία για τις πράξεις και τις αποφάσεις σας αναφορικά με τη διοίκηση της εταιρείας. Τυχόν εμμονή σας ωστόσο στο να διαλύσετε την ασιατική θυγατρική και να οδηγήσετε στην ανεργία περισσότερες από 1.000 οικογένειες εργαζομένων, εν γνώσει των ανωτέρω που θέτω υπόψη σας, θα ξεπερνά το όριο της «ελαφράς αμέλειας» που θέσπισε ο νομοθέτης και θα σας φέρει αναπότρεπτα προ των ευθυνών σας…» προσθέτει, υπενθυμίζοντας ότι έχει εκφράσει τους προβληματισμούς του για τα πεπραγμένα της διοίκησης τόσο με την από 15.04.2020 αναφορά του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όσο και με την από 30.05.2020 επιστολή του στο ΔΣ.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text