Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Στο ΧΑ μπαίνει η Hellenic Steel με «όχημα» την Προοδευτική

Στο ΧΑ μπαίνει η Hellenic Steel με «όχημα» την Προοδευτική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο ΧΑ μπαίνει η Hellenic Steel με «όχημα» την Προοδευτική

H Jordan International των κ.κ Ντάνιελ και Νέιθαν Μιλικόφσκι  μετά την εξαγορά της εταιρείας προϊόντων χάλυβα και την συμφωνία εξυγίανσης περνά στην δεύτερη φάση

Τη νομική οντότητα της κατασκευαστικής εταιρείας “Προοδευτική” πρόκειται να εξαγοράσει η Hellenic Steel, προκειμένου η τελευταία να εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΜ.

H Jordan International των κ.κ Ντάνιελ και Νειθαν Μιλικόφσκι  μετά την εξαγορά της εταιρείας προϊόντων χάλυβα Hellenic Steel και την συμφωνία εξυγίανσης περνά στην δεύτερη φάση όπου με εξαγορά “οχήματος” από το χρηματιστήριο, η εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου για  να προχωρήσει το επενδυτικό σχέδιο, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ., όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του κ. Μιλικόφσκι κ. Σπύρος Κωνσταντινίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Jordan International έχει έλθει σε συμφωνία με την Προοδευτική και ήδη έχει αποκτήσει και μετοχές της ενώ τις προηγούμενες ημέρες διακινήθηκε και ένα πακέτο 150.000 μετοχών της Προοδευτικής. Οι μετοχές της Προοδευτικής διαπραγματεύονται σε καθεστώς επιτήρησης.

Κατά την πρώτη φάση της επένδυσης  η Hellenic Steel αναμένεται να παράγει 350.000 τόνους χάλυβα λειτουργώντας στο 50% της δυναμικότητάς της. Εκτός από τα πολλά ακίνητα που διαθέτει η εταιρεία, έχει και πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρον για τη λειτουργία της έχουν και οι κονσερβοποιίες της βόρειας Ελλάδας, καθώς, εκτός των άλλων προϊόντων χάλυβα, η Hellenic Steel κατέχει τη μοναδική άδεια παραγωγής της πρώτης ύλης για τις κονσέρβες στη ΝΑ Ευρώπη.

Ο Ομιλος Μιλικόφσκι, όπως ήδη έχει γράψει το newmoney.gr ήταν παλαιοί πελάτες της Hellenic Steel.

 

Δημήτρης Παφιλάς

Πηγή: www.euro2day.gr

 

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text