Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020) σχετικά ήπια στην περιοχή των 670 μονάδων

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020) σχετικά ήπια στην περιοχή των 670 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την μέχρι τούδε (3.45 μμ) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από ισχυρό 20ήμερο ράλι +15% σημειώνει σήμερα μικρή διόρθωση -1% (στις 667 μονάδες) με μέτριο για την εποχή τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογη καθησυχαστική συμπεριφορά στους ξένους δείκτες δηλαδή, με μικρές διορθώσεις μετά από ακόμα πιο ισχυρό από του ΓΔ ράλι.

Δεχόμενοι την κλασσική ψυχολογική θεωρία των ποσοστιαίων retracements, εμείς  δεν θα ανησυχούμε όσο ο ΓΔ δεν θα διορθώνει περισσότερο του ημίσεος του αναφερθέντος ράλι δηλαδή, όσο ο ΓΔ δεν θα πέφτει κάτω από τον μέσον άξονα διμήνου  των 630 μονάδων. Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 630 μονάδες, η ανάκτηση των 700 μονάδων θα είναι αναπόφευκτη.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 97% με μετοχές και 3% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών του ΧΑ και ανοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΙΑΤΡ, ΜΟΗ και ΒΙΟ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΙΝΚΑΤ και ΣΑΡ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή, ούτε και οι 2 αναφερθείσες με μεγάλη άνοδο, αξίζουν τέτοιο τίτλο διότι καμία δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο με ταυτόχρονα μεγάλους όγκους και σε περιοχή στροφέα – υψηλό διμήνου.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – ΥΚ40 ημερών ενώ πλησιάζουν στο να δώσουν τέτοια σήματα οι, ΚΟΥΕΣ, ΙΝΤΚΑ, ΕΕΕ και ΕΧΑΕ.

Νέα υψηλά διμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΚΑΤ, ΜΙΓ, ΒΙΟΣΚ, ΛΑΜΔΑ και ΜΥΤΙΛ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά διμήνου δείχνοντας ότι η μεσοπρόθεσμη τάση έχει μετατραπεί εδώ και αρκετές εβδομάδες σε ανοδική.

Δείκτης τραπεζών : παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον γράφημα καθώς πολιορκεί επίμονα επί 2,5 μήνες το υψηλό διμήνου- στροφέα των 370 μονάδων (τρέχουσα τιμή 354). Εμείς διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τις ελληνικές τράπεζες λόγω ομιχλωδών θεμελιακών.

Από διαγραμματική άποψη, η ΙΝΤΚΑ έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αγορά καθώς πλησιάζει το υψηλό των 0,54 ευρώ ενώ ο OBV της μετοχής πλησιάζει το προ-κορονοιού υψηλό τετραμήνου.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text