Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Ικανοποίηση Ι. Βιτάλη για το "φρένο" σε ελληνοποιήσεις

Ικανοποίηση Ι. Βιτάλη για το "φρένο" σε ελληνοποιήσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ικανοποίηση Ι. Βιτάλη για το "φρένο" σε ελληνοποιήσεις

Την ικανοποίησή του για τον νέο νόμο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ψηφίζεται από τη Βουλή σήμερα και αφορά μεταξύ των άλλων στις ελληνοποιήσεις τροφίμων και τις ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες εκφράζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας και Αντιπρόεδρος της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, Ιωάννης Βιτάλης.

Όπως αναφέρει ο κ. Βιτάλης:  «Επικοινώνησα με τον υπουργό και του εξέφρασα τα συγχαρητήριά μου για το νόμο που επιτέλους βάζει "φρένο" στις ελληνοποιήσεις -και επιπλέον και πιο σημαντικό- προβλέπει πολύ σημαντικές και αυστηρές ποινές στους παραβάτες. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που αναμένουμε να δούμε και την εφαρμογή του. Επί της ουσίας αυστηροποιείται το καθεστώς προϋπάρχοντος νόμου, ο οποίος ποτέ δεν εφαρμόστηκε, ήταν σε πλήρη αδράνεια, ενώ κανείς από τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, ούτε ο κ. Αποστόλου, ούτε ο κ. Αραχωβίτης  δεν εξέφρασαν τη βούληση να τον αλλάξουν. Χρειάστηκε να γίνουν πολλές συζητήσεις και παρεμβάσεις εκ μέρους του ΣΕΒΓΑΠ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με τις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου και με τη σημερινή υπό τον κ. Βορίδη, ο οποίος αντελήφθη την ανάγκη προστασία των ΠΟΠ προϊόντων, των καταναλωτών όπως επίσης και τη βελτίωση της θέσης του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου. Πλέον αναμένουμε εντός του μηνός την έκδοση του εφαρμοστικού νόμου που θα καθορίζει το πλαίσιο για τη διενέργεια των ελέγχων».

Στην δήλωσή του ο κ. Βιτάλης τονίζει επίσης ότι «θα ήταν πολύ σημαντικό ο ΣΕΒΓΑΠ και η Διεπαγγελματική Φέτας να συμμετέχουν στο Συμβούλιο όπου θα συζητούνται τυχόν παραβάσεις και όπου θα επιβάλλονται τυχόν ποινές, το εάν θα έχουμε επιπλέον και δικαίωμα ψήφου αυτό ας το εξετάσει ο υπουργός και μπορούμε να το συζητήσουμε στην προσεχή μας συνάντηση».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text