Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η "συνταγή" Μυτιληναίου απέναντι στην κρίση και για την ανάκαμψη της Ελλάδας

Η "συνταγή" Μυτιληναίου απέναντι στην κρίση και για την ανάκαμψη της Ελλάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η "συνταγή" Μυτιληναίου απέναντι στην κρίση και για την ανάκαμψη της Ελλάδας

Η εταιρική διακυβέρνηση, η ρευστότητα και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο είναι τα τρία συστατικά της συνταγής της Mytilineos που θωράκισαν την εισηγμένη απέναντι στην κρίση και την οδηγούν στην επόμενη μέρα της ανάκαμψης.

Τα τρία αυτά στοιχεία όπως τα περιέγραψε ο πρόεδρος και CEO Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων μπορούν να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Αρκεί η πολιτική ηγεσία να τα υιοθετήσει.

Ήταν και το μήνυμα που επιδίωξε να στείλει ο επικεφαλής της μεγάλης βιομηχανίας καθώς έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα αφενός στο ό,τι η Ελλάδα διαχειρίστηκε με επιτυχία την πανδημία Covid-19, αλλά και στη μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. και των χρηματοπιστωτικών μηχανισμών της ώστε να περάσει "σε άλλη εποχή", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα για την επιτυχή έκβαση των παραπάνω απαιτείται και η συλλογική προσπάθεια. Στην περίπτωση της Mytilineos η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε οι οικονομικές επιδόσεις της να πλησιάσουν εκείνες του 2019. Με αφορμή αυτήν την κοινή προσπάθεια, ο κ. Μυτιληναίος κάλεσε και όλες τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις να στηρίξουν την ελληνική οικονομία και τη χώρα.

Η ανθεκτικότητα της Mytilineos απέναντι στην κρίση και η απρόσκοπτη συνέχιση των επενδυτικών της σχεδίων τόσο στη διάρκεια του lockdown όσο και στην επόμενη φάση αποτελεί case study ακόμη και για το πολιτικό σύστημα που καλείται να σχεδιάσει και να εφαρμόσει αναπτυξιακή πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα εταιρική διακυβέρνηση που συγκρότησε πριν από περίπου τρία χρόνια η εισηγμένη δοκιμάστηκε στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έφερε η πανδημία.

Όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος: "Συζητούμε όλα αυτά τα χρόνια για ορθή εταιρική διακυβέρνηση και σήμερα δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη εφαρμογή. Αισθάνομαι ότι μπορούμε και κοιτούμε αυτή τη κρίση στα μάτια, διότι λειτουργήσαμε ορθά, έγκαιρα και αποτελεσματικά". Η εταιρεία εγκαίρως από τον Φεβρουάριο "θωράκισε" τους εργαζόμενους και τη λειτουργία με αποτέλεσμα την αδιάλειπτη δραστηριότητα των παραγωγικών της μονάδων.

Επιπλέον, η ρευστότητα του 1,5 δισ. ευρώ που είχε και συνεχίζει να διαθέτει η εταιρία της επιτρέπουν να συνεχίσει το επιχειρησιακό της σχέδιο.

Κάτι αντίστοιχο είναι δυνατόν να συμβεί με μία ορθή διακυβέρνηση της χώρας ώστε να αξιοποιήσει τα 32 δισ. ευρώ που έχει λαμβάνειν από την Ε.Ε.

Επίσης η Mytilineos προχωρά ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την επίτευξη των στόχων της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής μέσα από επιχειρηματικές δράσεις.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στους μετόχους μίλησε για τις ευκαιρίες που κρύβουν οι ΑΠΕ. Όπως είπε η εταιρεία αναπτύσσεται σε αυτόν τον τομέα και το 2021 θα έχει θέσει σε λειτουργία αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 300 MW. Παράλληλα συνεχίζει και τρέχει τα ηλιακά projects.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στην παραγωγή ρεύματος από καθαρές μορφές ενέργειας δίνουν τον ιδανικό συνδυασμό για επενδύσεις με χαμηλό κόστος και υψηλές αποδόσεις.

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα σχεδιάσει η κυβέρνηση στην επόμενη φάση της κρίσης θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε "άλλη εποχή".

 

Πηγή: www.capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text