Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Το 20% αναμένεται να αγγίξει η ανεργία τον Μάιο

ΗΠΑ: Το 20% αναμένεται να αγγίξει η ανεργία τον Μάιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΗΠΑ: Το 20% αναμένεται να αγγίξει η ανεργία τον Μάιο

Το 20% αναμένεται να αγγίξει η ανεργία στις ΗΠΑ τον Μάιο, σημειώνοντας ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, με εκατομμύρια ανθρώπους να χάνουν τη δουλειά τους, υπογραμμίζοντας ακόμα περισσότερο τις τρομακτικές επιπτώσεις του Covid-19.

Η μηνιαία έκθεση απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας πιθανότατα θα επιβεβαιώσει τις δυσοίωνες προβλέψεις των οικονομολόγων ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να συνέλθει η οικονομία.

Ωστόσο ο Μάιος σηματοδοτεί μάλλον το ναδίρ για την αγορά εργασίας. Παρόλο που οι απολύσεις παρέμειναν σε πολύ υψηλά επίπεδα, μειώθηκαν σημαντικά κατά το δεύτερο μισό του Μαΐου καθώς οι επιχειρήσεις άρχισαν να ανοίγουν και πάλι.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, καθώς και οι βιομηχανίες μεταποίησης και υπηρεσιών αρχίζουν να ισορροπούν, αν και σε χαμηλά επίπεδα, δίνοντας ελπιδοφόρα σημάδια ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.

Η έκθεση για την απασχόληση αποτελείται από δύο ξεχωριστές έρευνες. Σύμφωνα με το Reuters η έρευνα στα νοικοκυριά αναμένεται να δείξει το ποσοστό ανεργίας να έχει κάνει άλμα στο 19,8% τον Μάιο από 14,7% τον Απρίλιο, ποσοστό που ήταν ήδη το υψηλότερο από το 1948 όπου η κυβέρνηση ξεκίνησε να κρατάει αρχεία. Η δεύτερη έρευνα αναμένεται να καταγράφει την απώλεια 8 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, ανεβάζοντας το σύνολο σε 29,4 εκατομμύρια άνεργους από τον Μάρτιο.

Η κρίση στην αγορά εργασίας απειλεί σοβαρά τον Ντόναλντ Τραμπ, που ελπίζει να επανεκλεγεί, μια που η κυβέρνησή του δέχεται δριμύτατες κριτικές για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία. Παρόλο που πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ότι τα ποσοστά ανεργίας του Μαΐου θα είναι η κορύφωση του φαινομένου, οι προβλέψεις δείχνουν ότι η ανεργία θα είναι πάνω από 10% όταν οι Αμερικανοί θα ψηφίσουν, στις 3 Νοεμβρίου.

 

Πηγή: www.liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text