Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Enterprise Greece: Έξι νέες στρατηγικές επενδύσεις, ύψους 595.809.000 ευρώ

Enterprise Greece: Έξι νέες στρατηγικές επενδύσεις, ύψους 595.809.000 ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Enterprise Greece: Έξι νέες στρατηγικές επενδύσεις, ύψους 595.809.000 ευρώ

Έξι επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους 595.809.000 ευρώ που θα δημιουργήσουν 1.395 μόνιμες θέσεις εργασίας, έλαβαν το"πράσινο φως" για θετική εισήγηση προς τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ τουEnterprise Greece, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και προέδρου του Οργανισμού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Αναφερόμενος στα επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν, ο κ. Δημητριάδης σημείωσε, ότι "είναι βαρύνουσας σημασίας για τον τουριστικό κλάδο, ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο, όπου η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις των επιπτώσεων της πανδημίας". Επανέλαβε επίσης, τη δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη των Ελλήνων εξαγωγέων και γενικότερα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις επενδύσεις, τονίζοντας ότι η διεθνής αναγνώριση των ελληνικών προσπαθειών για τον περιορισμό του ιού ενισχύει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής τουριστικός και επενδυτικός προορισμός.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναλυτική συζήτηση για την επόμενη μέρα της πανδημίας, με τον κ. Δημητριάδη αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο τουEnterprise Greece, Γιώργο Φιλιόπουλο, να επισημαίνουν ότι ο Οργανισμός έχει ήδη προσαρμόσει την πολιτική του στις νέες συνθήκες, με ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης των εξαγωγέων και των επενδυτών.

Τα 6 επενδυτικά σχέδια είναι τα ακόλουθα :

1. "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΛΥΧΟΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ" κοινό έργο του Δήμου Λευκάδας και του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας.

2. "ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΜΠΑΡΑ-ΔΙΑΚΟΦΤΟ & ΙΔΡΥΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ 5* ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑ - ΦΑΡΟΣ, ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΙΟΥ, ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ" της εταιρείας 105 ΑΕ.

3. "ΑΝΕΓΕΡΣΗBOUTIQUE HOTEL 5* ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΙΚΡΗ ΝΕΡΟ, ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΙΟΥ, ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ" της εταιρείας ΝΕΡΟ ΑΕ.

4. "ΙΔΡΥΣΗ 2 ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΠΑΣ-ΛΟΥΚΑΣ-ΜΑΝΟΥΣΟΥ-ΠΕΤΗ-ΧΑΜΟΥΧΑΔΕΣ, ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΙΟΥ, ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ" της εταιρείαςLUCAS ΑΕ.

5. "VARKO" της εταιρείαςRND INVESTMENTS GREECE Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

6. "ARCADIA" της εταιρείας"TΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΥΛΛΗΝΗ ΑΕ".

 

 

Πηγή: capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text