Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει σήμερα (Τετ, 10/6/2020) με ήπιο τρόπο την διόρθωση από τα προχθεσινά υψηλά τριμήνου των 684 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει σήμερα (Τετ, 10/6/2020) με ήπιο τρόπο την διόρθωση από τα προχθεσινά υψηλά τριμήνου των 684 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Η μέχρι τούδε (4.00 μμ)  σημερινή διόρθωση δεν μας ανησυχεί καθώς η πτώση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη (-1%, στις 672 μονάδες), με τζίρο στα πλαίσια των ημερών (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ την ίδια μη-ανησυχαστική συμπεριφορά δείχνουν και οι διεθνείς δείκτες που επίσης διορθώνουν ήπια.

Δεν έχουμε επισημάνει κάποια θεμελιακή αιτία για την διήμερη μέχρις στιγμή διόρθωση. Πιθανόν να οφείλεται στην ρευστοποίηση κερδών που προέκυψαν από το ισχυρό +16% ράλι του τελευταίου 15νθημέρου.

Ακολουθώντας την κλασσική ψυχολογική θεωρία των ποσοστιαίων retracements  εμείς δεν θα ανησυχήσουμε καθόλου όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το 1/3 του προηγηθέντος ράλι ΑΕ (κοίτα γράφημα) δηλαδή, όσο ο ΓΔ δεν θα πέφτει κάτω από τις 653 μονάδες ή να το στρογγυλέψουμε, κάτω από τις 650 μονάδες. Μικρή ανησυχία θα εκδηλώσουμε αν ο ΓΔ χάσει το 33% έως 50% του κύματος δηλαδή αν πέσει μεταξύ των 650 και 630 μονάδων και, τέλος, θα ανησυχήσουμε σοβαρά μόνον αν ο ΓΔ χάσει το μισό αναφερθέν ράλι κλείνοντας κάτω των 630 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχές από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή άνοδο ενώ από τις πτωτικές οι 9, οι ΟΤΟΕΛ, ΙΝΤΚΑ, ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΒΙΟΣΚ, ΑΡΑΙΓ, ΤΙΤΚ, ΠΛΑΙΣ και ΜΟΗ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%.

Τις εντονότερες πτώσεις σημειώνουν βέβαια οι τραπεζικές μετοχές που το τελευταίο 15νθήμερο σημείωσαν εκπληκτικό recovery rally +44% στον ΔΤΡ του οποίου η σημερινή πτώση ανέρχεται σε -2,50%. Ο ΔΤΡ θα έχει διαγραμματικό πρόβλημα (επάνοδο σε συμπαγή καθοδική τάση) αν χάσει τις 300 μονάδες, ενδεχόμενο λίγο μακρινό γιατί απαιτείται πτώση -15% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Διανομές διακρίνουμε σήμερα μόνον στην ΚΟΥΕΣ και μέτριες σε ΕΤΕ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά τριμήνου.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text